Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

Jelentős városfejlesztési tervek Miskolcon

| 2022. 09. 03 | 17:16:00
Az Avastető és a Martinkertváros is a programok között.
Jelentős városfejlesztési tervek Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt hónapok megfeszített munkájának köszönhetően júliusban elkészült Miskolc következő hétéves fejlesztési terve – írja Facebook-oldalán a város polgármestere.

Veres Pál úgy fogalmaz:

a városnak emberközeli fejlesztésekre van szüksége, olyan fejlesztésekre, amelyeknek középpontjában a miskolci emberek és a miskolci közösségek állnak. Olyan programokra van szüksége Miskolcnak, amik könnyebbé, kényelmesebbé és egészségesebbé teszik az életet városunkban.

A polgármester kifejtette: a fejlesztések alapjául szolgáló Fenntartható Városfejlesztési Stratégia (FVS) és a TOP Plusz Városfejlesztési Programterv (TVP) foglalják össze a város jövőképét, illetve megfogalmazzák azokat az irányvonalakat és fókuszpontokat, amelyek a városfejlesztés szempontjából prioritást élveznek.

Hangsúlyozta: Miskolc az egyetlen kiemelt státuszú település a megyében, ezért a TOP Plusz (Terület és Településfejlesztési Operatív Program Plusz) keretében 31,85 milliárd Ft támogatás lehívására lesz jogosult a következő években és a források igénybevételéhez kapcsolódó elvárás, hogy az érintett település rendelkezzen városfejlesztési stratégiával, előkészített programokkal, ezért Miskolc önkormányzata már 2021 őszén megkezdte felkészülést a támogatási összegek fogadására, azok hatékony és eredményes felhasználására.

A következő korszak fejlesztéseinek zászlóshajói az Avastető továbbfejlesztése, városrészi központok funkcionális fejlesztése, a Szent István tér komplex átalakítása és megújítása, Szinva „zöld folyosó” kialakítása, Martinkertváros és Szirma városrészek csapadékvíz-elvezető rendszerének kiépítése, kerékpárúthálózat bővítése és belterületi utak felújítása.

Mint írja: a város elképzeléseit a héten bemutatta Bánné Gál Boglárkának, a megyei közgyűlés elnökének, aki válaszlevelében hangsúlyozta: a projekt illeszkedik és összhangban van a megyei önkormányzat területfejlesztési céljaival.

Kapcsolódó hírek
Miskolc környékén az egykori szocialista ipar eltűnésével jobb lett a levegő
Miskolc környékén az egykori szocialista ipar eltűnésével jobb lett a levegő
A köd egy felszínközeli felhő, amikor a látástávolság egy kilométer alatt van.
Miskolc és Debrecen 1200 önkéntesre számít
Miskolc és Debrecen 1200 önkéntesre számít
A 2024-es Európai Egyetemi Játékokon kulcsfontosságú feladataik lesznek.
Most lassabb a Miskolc–Budapest vonalon a vonat, mint 60 éve
Most lassabb a Miskolc–Budapest vonalon a vonat, mint 60 éve
A Budapest–Miskolc vasútvonalon 1963-ban 1 óra 57 percre csökkent a menetidő.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés