Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

Kínai frigy: Ipari forradalom kezdődhet a Borsodchemnél

| 2016. 07. 28 | 20:00:00
A két legnagyobb magyarországi kínai befektető, a Huawei Technologies és a Wanhua-Borsodchem stratégiai megállapodást kötött.
Kínai frigy: Ipari forradalom kezdődhet a Borsodchemnél
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A megállapodás értelmében a Wanhua regionális gyártása technológiai színvonalának legmagasabb szintre emelése és működésének fejlesztése érdekben Magyarországon hozza létre regionális infokommunikációs központját. A világpiacon élvonalbeli kínai vállalatok együttműködése egyúttal meghonosítja a big-data és a felhő alapú technológián, valamint a gépek közötti kommunikáción alapuló legmodernebb gyártástechnológiát, a "negyedik ipari forradalmat" is a régióban. A megállapodást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Csen Hsziao-csün, a Kínai Népköztársaság Nagykövetéségnek ideiglenes ügyvivője jelenlétében Ting Csien-seng, a Wanhua csoport vezérigazgatója és Cseng Vej-feng, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója látta el kézjegyével csütörtökön Budapesten.

A Huawei élvonalbeli termékeket és megoldásokat fog biztosítani a Wanhua-BorsodChem számára annak érdekében, hogy fontos lépéseket tegyenek az intelligens gyártás területén, és közösen elérjék üzleti fejlődési céljaikat

– jelentette ki a szerződés alkalmából Cseng Vej-feng, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója. A Wanhua regionális infokommunikációs központjának Magyarországra telepítésével üzemei és ellátó hálózatának hatékonyságát, a csoport nemzetközi versenyképességét, valamint hosszú távú fenntartható fejlődését kívánja biztosítani – mondta el Ting Csien-seng

 A Wanhua, mint a legnagyobb magyarországi kínai befektető és a Huawei, mint a második legnagyobb az együttműködés alkalmából megerősítette elkötelezettségét magyarországi társadalmi szerepvállalásuk folytatása mellett a szakemberképzés terén.     

A megbízható partner

Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a két nemzetközi élvonalbeli kínai nagyvállalat Magyarország iránti elkötelezettségét méltatva rámutatott, hogy stratégiai együttműködésük nem csak gazdasági, de politikai szempontból is jelentős tény, hiszen a keleti nyitás politikájának az eredményességét igazolja. A keleti nyitás nem jelenti a hagyományos kapcsolatok felrúgását és főleg nem csak a magyar export promóciójáról szól – hangsúlyozta. – Az a felismerés vezérelte, hogy megváltozott a világban a tőke mozgása és intenzitása –fogalmazott. Kifejtette, hogy miközben néhány éve még nyugatról keletre helyezték át beruházásokkal a termelést, manapság már egyre inkább a sikeres keleti fejlett technológiai vállalatok helyezik át költségeik csökkentése érdekében Európába termelési kapacitásukat. – Célunk az, hogy azok a távol-keleti sikercégek, amelyek Európába akarnak települni, Magyarországban gondolkodjanak – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter. Csen Hsziao-csün, a Kínai Népköztársaság Nagykövetségének ideiglenes ügyvivője pedig elmondta, hogy Kína Magyarországot tekinti egyik legmegbízhatóbb partnerének az EU-ban.

Kapcsolódó hírek
Lakásvásárlás: 70 százalék készpénzzel fizet
Lakásvásárlás: 70 százalék készpénzzel fizet
A 40-49 év közötti korosztály átlag 45,2 millió forintot költött új ingatlanra.
Ekkortól pályázhatnak a vállalkozások elektromos autóra
Ekkortól pályázhatnak a vállalkozások elektromos autóra
Személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz vásárlását támogatják.
Lázár azt szeretné, ha a 65 év felettiek és 14 év alattiak ingyen utazhatnának
Lázár azt szeretné, ha a 65 év felettiek és 14 év alattiak ingyen utazhatnának
Kedveznének a pedagógusoknak és az egészségügyi dolgozóknak is.
Üzemanyag: 40 forintos áremelés jön januártól
Üzemanyag: 40 forintos áremelés jön januártól
Az EU-szabálynak meg kell felelni.
Tudatosság vagy pénzhiány? Mindenre kevesebbet költünk, mint tavaly
Tudatosság vagy pénzhiány? Mindenre kevesebbet költünk, mint tavaly
Vagy nincs miből költekezni, vagy okosabban vásárolunk.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés