Recept: bagett, ahogy Boros Vali készíti

Hozzávalók:
25 dkg sima liszt
25 dkg rétes liszt
2,5 dkg élesztő
3,5 dl víz
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
Elkészítése: A cukrot, a vizet, az élesztőt meglangyosítom, majd hagyom 10 percig, hogy felfusson. Egy tálba teszem a sót, rá a két fajta lisztet. Hozzáöntöm az élesztős vizet, és egy fakanállal alaposan összekeverem, ezt követően lisztezett deszkára borítom. Nem kell izgulni: lágy a tészta, attól lesz pillekönnyű, hogy kézzel úgy ötször hozzávágom a deszkához, mindig felkaparom, újra odavágom, a végen egy gombóccá gyúrom. A tálat kilisztezem, és egy órát hagyom kelni benne a tésztát, majd három egyenlő részre vágom, és alaposan kigömbölyítem. 20 percig pihentetem. Ezután lassú, könnyű mozdulatokkal és nyújtófával téglalap alakúra nyújtom őket, feltekerem, és a bagettsütőben újra 30 percig kelesztem. Ekkor bevagdosom, és alaposan lefújom vízzel. Teszek rá egy vizezett tepsit, és forró sütőbe teszem. Villanysütőben 30 perc alatt megsül. 20 percnél le kell venni róla a tepsit.
Jó étvágyat kíván: Boros Vali
Még több recept: http://borosvalikonyhaja.blogspot.com/





