Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

Recept: bagett, ahogy Boros Vali készíti

| 2020. 06. 06 | 19:40:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: bagett, ahogy Boros Vali készíti
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:

25 dkg sima liszt
25 dkg rétes liszt
2,5 dkg élesztő
3,5 dl víz
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só

Elkészítése: A cukrot, a vizet, az élesztőt meglangyosítom, majd hagyom 10 percig, hogy felfusson. Egy tálba teszem a sót, rá a két fajta lisztet. Hozzáöntöm az élesztős vizet, és egy fakanállal alaposan összekeverem, ezt követően lisztezett deszkára borítom. Nem kell izgulni: lágy a tészta, attól lesz pillekönnyű, hogy kézzel úgy ötször hozzávágom a deszkához, mindig felkaparom, újra odavágom, a végen egy gombóccá gyúrom. A tálat kilisztezem, és egy órát hagyom kelni benne a tésztát, majd három egyenlő részre vágom, és alaposan kigömbölyítem. 20 percig pihentetem. Ezután lassú, könnyű mozdulatokkal és nyújtófával téglalap alakúra nyújtom őket, feltekerem, és a bagettsütőben újra 30 percig kelesztem. Ekkor bevagdosom, és alaposan lefújom vízzel. Teszek rá egy vizezett tepsit, és forró sütőbe teszem. Villanysütőben 30 perc alatt megsül. 20 percnél le kell venni róla a tepsit.

Jó étvágyat kíván: Boros Vali

Még több recept: http://borosvalikonyhaja.blogspot.com/

Kapcsolódó hírek
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
A Michelin Guide etalon a gasztronómiában.
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Az idei verseny tematikája kötődik Petőfi Sándorhoz.
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Annabel Karmel szakácskönyve színfolt a konyhában.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés