Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

Recept: gesztenyés sütinyalóka, sütés nélkül

| 2019. 12. 07 | 12:57:00
Enni, hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: gesztenyés sütinyalóka, sütés nélkül
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem mindenki őstehetség a konyhában. Ebben a tekinteteben sokakat még a karácsony sem ihlet meg, és decemberben (is) nagy ívben kerülik a sütőt. Hiába: lehet rém a keverőtál, démon a tojás szétválasztása és mumus a kocka Rama a bolt polcán. A cukrászati antitalentumok arra apellálnak – többnyire jó érzékkel –, hogy a rokonoknál lesz majd sütemény rogyásig, a nagymama pedig még csomagol is egy kis sós ezt-azt, és jut elvitelre a zserbóból, a mézes krémesből, a fénylő bejglirudakból. Aki mégis vinne az ünnepi családlátogatásra egy kis házi készítésű kedvességet, az jól jár a sütinyalókával, amit még sütni sem kell. Vendégvárónak, egyszerű desszertnek kávé mellé tökéletes, az apró falatok a gyerekek kedvencei is. Hozzáadott cukor nélkül készül.

Hozzávalók:
250 gramm gesztenyemassza
125 gramm darált keksz
2 evőkanál margarin
2 evőkanál zabpehely – ez a hozzávaló akár el is hagyható

Ízlés szerint rummal/rumaromával, meggyel, kakaóporral.

Elkészítés: A gesztenyemasszát a margarinnal alaposan kikeverjük, majd elegyítjük a darált keksszel. (Van nem jó, mert a magas zsírtartalma miatt könnyen megolvad!) Ízlés szerint ízesítjük. A masszából diónyi golyókat formázunk, a közepébe meggy vagy mandula is kerülhet. A golyókat hurkapálcikára szúrjuk. A hurkapálcika ne legyen se hosszú, se rövid - meg lehessen fogni! Egy pálcikát nagyjából 4 darabra jó törni, de a sütikellékesben kapható, kifejezetten sütinyalókához való (többször használatos) pálcika is. A golyókat dekor cukorkában, de kókuszreszelékben is megforgathatjuk, bevonhatjuk olvasztott csokival. A pálcikára kerülő kis papír írószerben is kapható, nem csak díszít, de takarításbarát: a sütinyalókáról esetlegesen lehulló dekorációt felfogja. A sütinyalókákat pár órát hűtőszekrényben hűteni kell fogyasztás előtt.

Jó étvágyat!

Kapcsolódó hírek
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
A Michelin Guide etalon a gasztronómiában.
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Az idei verseny tematikája kötődik Petőfi Sándorhoz.
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Annabel Karmel szakácskönyve színfolt a konyhában.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés