Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

Recept: házi, teljes kiőrlésű kifli

| 2017. 01. 12 | 11:47:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: házi, teljes kiőrlésű kifli
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:
25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
8 dkg fehér liszt
2 dkg sikér
2,5 dkg élesztő
0,5 dl tejszín
1,5 dl víz
2,5 dkg margarin
1 tk. só
margarin és liszt a tepsihez
víz a kiflik kenéséhez

Elkészítése: A tejszínt és vizet langyosítottam, majd beletettem a kenyérsütő üstjébe. Ebbe tettem az olvasztott margarint. A liszteket, a sikért és sót összekevertem, és egyenletesen rátettem a nedves hozzávalókra. Rámorzsoltam az élesztőt és hagytam, hogy kibontakozzon a kenyérsütőm.

Miután megkelt a tészta, kettévettem és kör alakúra nyújtottam. Mindkét részt négybe vágtam és a háromszögeket szélesebb részüknél kezdve felcsavartam. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe helyeztem a kifliket. Vízzel megkentem a tetejüket, és 210 fokos, előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütöttem.

Jó étvágyat kíván: Rózsa Éva

Facebook: Ízek és utazások
Web: izutazas.blogspot.hu

Kapcsolódó hírek
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
A Michelin Guide etalon a gasztronómiában.
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Az idei verseny tematikája kötődik Petőfi Sándorhoz.
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Annabel Karmel szakácskönyve színfolt a konyhában.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés