Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

Recept: kukorica-krémleves

| 2016. 11. 05 | 18:09:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: kukorica-krémleves
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szerencsések még elkaphatják a piacon az idei utolsó, még friss csemegekukoricát. A gondosabb árusok a csöveket ilyenkor már részben vagy teljesen a levele nélkül kínálják – nézzék át alaposan, hogy csak egészséges, magas víztartalmú növényt vegyenek. Ezeket fedő alatt legfeljebb 8-10 percig kell főzni, különben megkeményednek a szemek és teljesen elvész élvezeti értékük. Aki nem elégszik meg otthon a belőle készült hagyományos, sós strandétellel, annak egy finom, minimális munkával elkészíthető levest ajánlunk.

Hozzávalók:

4 cső csemege- vagy 1 nagy doboz konzerv kukorica
2 dl főzőtejszín
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dl húsalaplé
vaj, só, bors.

Elkészítés: a főtt kukoricát éles késsel lemorzsoljuk, vagy a konzerv/mirelit kukoricát sós vízben megfőzzük. Kevés vajon óvatosan megfonnyasztjuk a vöröshagymát, majd kevergetés mellett felengedjük főzőtejszínnel, hozzáadjuk a kukoricát. Lassan forraljuk, aztán botmixerrel pépesítjük, végül felöltjük húsalaplével, és egynemű állagúra, sűrűre főzzük. Tálalhatjuk reszelt sajttal, friss petrezselyemmel, csípős paprikakarikákkal vagy sajtos grissinivel. Tartalmas, laktató leves, kis adagokban, forrón ajánljuk.

Kapcsolódó hírek
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
A Michelin Guide etalon a gasztronómiában.
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Az idei verseny tematikája kötődik Petőfi Sándorhoz.
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Annabel Karmel szakácskönyve színfolt a konyhában.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés