Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

Recept: lecsókrémleves a borsodi Séf-őrnagytól

| 2020. 06. 25 | 20:44:00
Egy igazi sóman!
Recept: lecsókrémleves a borsodi Séf-őrnagytól
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A lecsókrémleves úgy függ össze a bűnmegelőzéssel, mint a pénztárca a kézi táska cipzárjával, tehát szorosan. Séf-őrnagy bűnmegelőzési ajánlásaival nemcsak jót ehet, hanem értékeivel is jót tehet. A nyár kihagyhatatlan étke a lecsó, kis csavarral pedig a lecsókrémleves. A hozzávalókat rendszerint a piacokon szerezzük be. A piaci vásárláshoz nyújt stílszerű vagyonvédelmi receptet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt főnyomozója. A gasztroblogger Séf-őrnagy bűnmegelőzési receptje szó szerint pénztárcabarát.

Pénztárcabarát lecsókrémleves

Hozzávalók

3 paprika
2 paradicsom
2 hagyma
2 szelet füstölt bacon
1 doboz hámozott paradicsom
10 dkg szalámi vagy kolbász,

bors
cukor
7 dl víz
1 kanál zsiradék
1 tojás a csigának

Elkészítés

Első lépésként a bacont összevágva lepirítjuk, majd a felaprózott hagymát a zsiradékon üvegesre pirítjuk. Második lépésként beleszórjuk a kockára vágott paprikát, és kissé megsózzuk. A piacon vásárolt paprikánál feltétlen figyeljünk pénztárcánkra, legyen az mindig kezünk ügyében, és ne vigyünk a vásártérre túlzott pénzmennyisséget, ahogy a lecsókrémleves sózásánál: csak pont annyit, amennyi kell. 

Harmadik lépésként a hagymára és a baconre rászórjuk a karikára vágott kolbászt vagy ízlés szerint a szalámit. Igaz, a kolbász szorosan hozzátartozik a lecsóhoz, mint vásárláskor a táska hozzánk. Csomagjainkat ne hagyjuk felügyelet nélkül a piacon, kézitáskánkát tartsuk szorosan magunk előtt.

Negyedjére a kerek paradicsomot felkockázva belezúdítjuk a lábasba, amit lefedünk, és tovább főzünk. Kisvártatva a hámozott paradicsomkonzervvel fokozzuk az ízhatást, amit tovább turbózunk borssal, sóval és cukorral azért, hogy a paradicsom savasságát ellensúlyozzuk.  

Hatodik lépés a víz adagolása. Fél óra sem kell hozzá (20-25 perc), hogy a hozzávalókat összefőzzük, majd botmixerrel összetörjük. A leveshez vizet öntünk még, ha túl sűrű az állaga.

A hetedik egy tojás legyen. S amilyen óvatosan bánnunk a tojással, olyan figyelemmel legyünk értékeink védelmére is! Az egy tojásból sütött, és feltekert, csigákra formázott omlettet a tányérra rakjuk, majd a levest mellé merjük.

Kapcsolódó hírek
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
A Michelin Guide etalon a gasztronómiában.
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Az idei verseny tematikája kötődik Petőfi Sándorhoz.
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Annabel Karmel szakácskönyve színfolt a konyhában.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés