Recept: pikáns spagetti

Az alábbi recept a Felvidékről, Szlovákiából, Tiszacsernyőről érkezett. Halász Peca István (47) hobbiszakács, édesanyjától tanult meg főzni, rendszeresen posztolja különböző oldalakon ételeit, fotókkal együtt.
Bemutatkozásképp egy tésztás ételt hozott a Szabolcsihírnek. Íme:
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
5 db csiperke
2 szál újhagyma
2 cikk fokhagyma
vaj, olívaolaj, só, bors ízlés szerint, 1,2 teáskanál cayenne bors ,1tk oregàno 1tk tàrkony
250 ml.tejszin
10 dkg reszelt füstölt sajt.
Elkészítése:
A csiperke gombát forró, száraz serpenyőben lepirítottam, és félretettem. Ugyanabban a serpenyőben vajon és olívaolajon lepirítottam a felkockázott csirkemellet, hozzáadtam az újhagymát, vele együtt picit pirítottam, sóztam, borsoztam, majd (apróra vágva) 2 cikk fokhagyát is tettem hozzá. A cayenne borsot, pici oregánót és tárkonyt. Fölöntöttem pici hús alaplével, és rövid ideig együtt is főztem, majd tejszínnel és reszelt füstölt sajttal sűrítettem, a végén öszekevertem a megfőtt spagettivel, pici vajat tettem hozzá snidlinget szórtam rá, citrom levével ízesítettem, majd tálaltam.
Jó étvágyat kíván: Halász Peca István





