Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

Recept: pikáns spagetti

| 2020. 02. 04 | 16:57:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: pikáns spagetti
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az alábbi recept a Felvidékről, Szlovákiából, Tiszacsernyőről érkezett. Halász Peca István (47) hobbiszakács, édesanyjától tanult meg főzni, rendszeresen posztolja különböző oldalakon ételeit, fotókkal együtt. 

Bemutatkozásképp egy tésztás ételt hozott a Szabolcsihírnek. Íme:

Hozzávalók:

30 dkg csirkemell
5 db csiperke
2 szál újhagyma
2 cikk fokhagyma
vaj, olívaolaj, só, bors ízlés szerint, 1,2 teáskanál cayenne bors ,1tk oregàno 1tk tàrkony
250 ml.tejszin
10 dkg reszelt füstölt sajt.

Elkészítése:

A csiperke gombát forró, száraz serpenyőben lepirítottam, és félretettem. Ugyanabban a serpenyőben vajon és olívaolajon lepirítottam a felkockázott csirkemellet, hozzáadtam az újhagymát, vele együtt picit pirítottam, sóztam, borsoztam, majd (apróra vágva) 2 cikk fokhagyát is tettem hozzá. A cayenne borsot, pici oregánót és tárkonyt. Fölöntöttem pici hús alaplével, és rövid ideig együtt is főztem, majd tejszínnel és reszelt füstölt sajttal sűrítettem, a végén öszekevertem a megfőtt spagettivel, pici vajat tettem hozzá snidlinget szórtam rá, citrom levével ízesítettem, majd tálaltam.

Jó étvágyat kíván: Halász Peca István

Kapcsolódó hírek
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
A Michelin Guide etalon a gasztronómiában.
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Az idei verseny tematikája kötődik Petőfi Sándorhoz.
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Annabel Karmel szakácskönyve színfolt a konyhában.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés