Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

Svéd klubbal kötött exkluzív megállapodást a DVTK

| 2023. 06. 14 | 20:42:00
A HV71 hazánkból kizárólag Miskolcról fogad játékost.
Svéd klubbal kötött exkluzív megállapodást a DVTK
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Együttműködési megállapodást kötött a svéd elit jégkorong-bajnokságban szereplő HV71 és a DVTK Jegesmedvék Akadémia június 14-én. – Hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy a DVTK Jégkorong Akadémia elindulása óta eltelt időszak legkomolyabb nemzetközi kooperációját sikerült most tető alá hoznunk egy olyan partnerrel, aminek a neve a top hokit ismerők számára abszolút brand – fogalmazott Mayer Péter szakmai igazgató.

Kiemelte, hogy a HV71 a DVTK felé mutatott nyitottsága és közös gondolkodása nem csak megtisztelő, de mindenképpen mutatja a miskolci szervezet értékét is.

– Maga a megállapodás exkluzív, ilyen módon kizárólag a DVTK-tól fogadnak játékosokat Magyarországról. Egyelőre egy évre köttetett, de közösen hosszabbítható és finomítható majd szezonról szezonra, de nyugodtan mondhatom, hogy itthon még ismeretlen modellt sikerült a svéd kollégákkal közösen összerakni – tette hozzá. Mayer jelezte azt is, hogy évtizedek óta az ügyes magyar hokisok kizárólag kapcsolati, baráti, ismeretségi vonalon mozogva tudnak eljutni olyan klubokba vagy próbajátékokra, ahol megmérethetik magukat, és azon dolgoznak, hogy erre a területre megoldást találjanak klubszinten.

A megállapodás részét képezik, hogy az augusztusi felkészülés során korosztályonként legfeljebb két játékost és egy edzőt delegálhat a DVTK a HV71 korosztályos csapataiba. A miskolciak által ajánlott játékosok közül egy közös egyeztetést követően a svéd egyesület dönti el, hogy kik vehetnek részt a programjában.

– Mondanom sem kell, hogy ez mekkora dolog a magyar játékos szempontjából, hiszen ha jó, ha megfelel, akkor bekerülhet. Ilyen lehetőséget évről-évre való rendszerességgel más tudtommal nem kínál a honi hokiban – fogalmazott Mayer Péter.

Daniel Eriksson, a HV71 fejlesztési igazgatója azt emelte ki: ez egy remek lehetőség edzőik számára, hogy betekintést nyerjenek a nemzetközi jégkorongba és hogy megismerjenek egy olyan hokikultúrát, ahol rengeteget invesztálnak a sportágba. – A DVTK-val megosztjuk egymás tapasztalatait és egy olyan közös platformot hozunk létre, ahol a fiatal magyar játékosok meg tudják mutatni magukat egy magasabb szinten, fejlődhetnek nálunk. A legjobbak, ha képesek megugrani az itteni követelményeket, lehetőséget kaphatnak a HV71-nél is, de ha nem sikerül nekik, akkor is remek tapasztalatokat gyűjthetnek, amelyek hosszú távon hasznukra válnak és segíteni fogják őket a felnőtt jégkorongba való belépéshez – mondta Eriksson.

Kapcsolódó hírek
Miskolc környékén az egykori szocialista ipar eltűnésével jobb lett a levegő
Miskolc környékén az egykori szocialista ipar eltűnésével jobb lett a levegő
A köd egy felszínközeli felhő, amikor a látástávolság egy kilométer alatt van.
Miskolc és Debrecen 1200 önkéntesre számít
Miskolc és Debrecen 1200 önkéntesre számít
A 2024-es Európai Egyetemi Játékokon kulcsfontosságú feladataik lesznek.
Most lassabb a Miskolc–Budapest vonalon a vonat, mint 60 éve
Most lassabb a Miskolc–Budapest vonalon a vonat, mint 60 éve
A Budapest–Miskolc vasútvonalon 1963-ban 1 óra 57 percre csökkent a menetidő.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés