Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

Széles körben elérhető fodrász állások

| 2022. 01. 28 | 09:59:00
Piacképes szakma.
Széles körben elérhető fodrász állások
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyes szakmák folyamatos lehetőséget adnak a fejlődésre és számos opciót tartogatnak a munkavállalás szempontjából is. Ide sorolható a fodrász szakma is, mely olyan hivatás, ami mindig változatos munkalehetőségeket kínál.

A fodrász állások népszerű opciónak számítanak

A szakmunkák és szakképesítések presztízse az utóbbi időben kezd visszaállni a helyes állapotba, így az ilyen jellegű munkák is megérdemelt helyükre kerülnek. A szakképzések az utóbbi években egyre népszerűbbé váltak, ahogy minél többen ismerték fel azt, hogy egy piacképes szakmával a kezükben a megélhetésük is garantálttá válik. Egyre egyenletesebb megoszlást találunk diplomások és szakmai végzettséggel rendelkezők között, ám utóbbi esetén még mindig bőven vannak betöltetlen helyek.

Ha már piacképes szakmákról beszélünk, érdemes megemlíteni annak egyik legkreatívabb és igencsak színes lehetőségeket rejtő ágát, a fodrászatot. Az állásportálok lényegében tobzódnak az elérhető fodrász állásokban, legyen szó akár frissen végzett, akár tapasztalt szakemberekről. A nyitott pozíciók több kategóriába sorolhatók, ami azonban közös bennük, hogy biztos megélhetést és szakmai fejlődést nyújtanak azok számára, akik fodrászként szeretnének elhelyezkedni.

Vállalkozói lehetőségek

A fodrász karrier egyik nagy előnye, hogy könnyedén végezhető egyéni vállalkozóként is, így gyakorlatilag saját magunk főnökei lehetünk, saját időbeosztással, ügyfélkörrel és szinte végtelen lehetőségekkel. Ehhez persze szükség lesz némi indulótőkére is, hiszen a saját szalon egyrészt üzlethelyiséget, másrészt megfelelő eszközöket és berendezéseket igényel. Ha egyelőre nem állnak rendelkezésre ilyen mértékű források, akár vállalkozóként, akár egyszerű munkavállalóként is számos nyitott fodrász állás vár ránk.

A franchise rendszerben működő fodrászatok folyamatosan toborozzák a munkaerőt. Ezek a pozíciók kiváló fejlődési lehetőséget jelentenek minden szakember számára. Jól felszerelt, modern és rendezett körülmények között dolgozhatnak, szakmai előmenetelük szempontjából pedig fontos mérföldkő lehet egy ilyen jellegű tapasztalat. Ezek az állások is végezhetők akár egyéni vállalkozóként is, sőt, sok esetben kifejezetten nekik hirdetik meg ezeket a fodrász állásokat. Ha még merészebb álmaink vannak, pár száz kilométerrel arrébb is megtalálhatjuk számításainkat.

Ha valaki elhivatott, szép karriert futhat be vállalkozóként is

Külföldi karrier

A fodrász állások nem kizárólag a csak hajvágással foglalkozó szalonokhoz és üzletekhez köthetők. A külföldi álláslehetőségeket kínálók között számos wellness szállodát, esetleg teljes szolgáltatást nyújtó szépségközpontot, gyógyfürdőt találhatunk. Az ilyen jellegű intézmények több különböző szakembert is foglalkoztatnak, köztük fodrászokat is, ezzel lefedve a legtöbb szépségápolási szakirányt. Az elérhető állások jellemzően német és osztrák területeken találhatók.

Ezek a fodrász állások jellemzően komoly teherbírást és legtöbb esetben minimális nyelvtudást is igényelnek, így ezekkel érdemes előzetesen számolni. A külföldi munkák ugyanakkor jellemzően magasabb bérezést is garantálnak, így arra is kiváló opció egy ilyen állás, hogy pár év alatt akkora megtakarításra tegyünk szert, amely elegendő itthon egy saját szalon megnyitására. A piacképes szakmákat űzők garantáltan megtalálják tehát helyüket, kérdés, hogy melyik utat választják.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés