Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

Szép gólokkal tartotta otthon a három pontot a DVTK

| 2023. 10. 01 | 21:36:00
A Kecskeméti TE csapatát győzték le a miskolciak.
Szép gólokkal tartotta otthon a három pontot a DVTK
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tavalyi újonc, de a dobogó második fokán végzett Kecskeméti TE csapatát fogadta az idei újonc, a Diósgyőri VTK gárdája az labdarúgó NB I. 8. fordulójában. A találkozó előtt a stadion előterében karneváli forgatag fogadta a meccsre érkezőket, jelezve, nem akármilyen mérkőzésre érkeztek a drukkerek, a sportbarátok. A sípszó előtt a hazai csapat a tabella 5., míg a vendégek a 8. pozícióját foglalták el úgy, hogy a DVTK négy ponttal gyűjtött többet ellenfelénél.

Jó iramú, olykor kemény ütközésekkel tarkított játékot hozott a találkozó eleje, amiben az első izgalmat a 8. percben egy VAR-vizsgálat szolgáltatta. Káprály játékvezető monitoron is visszanézte az esetet, és a büntetőpontra mutatott. Pozeg Vancas kicsit flegmán, a bal alsó sarokba - szó szerint - gurította a másik irányba mozduló kapus mellett a labdát a 10. percben (1–0). Továbbra is a hazaiak domináltak, sorra vezették a támadásokat, főleg bal oldalon, a beadásokat azonban a jól helyezkedő KTE-védők vágták ki a mezőnybe. A 18. percben aztán a vendégek kapusának ismét a hálóból kellett kiszednie a labdát. Az ötös előtti üres területre tűpontosan érkező labdára Gera csapott le és fejelte a kapu jobb oldalába (2–0). A második hazai gól után alábbhagyott az iram, főleg a két tizenhatos között folyt a kisebb szabálytalanságokkal tarkított játék. Persze a Kecskemét nem adta fel, és ahogy teltek a percek, támadásaikkal úgy kerültek közelebb a hazaiak kapujához. Egy szöglet után a kapu előtti kavarodásban a labda majdnem utat talált a hazai hálóba, egy védő a gólvonal előtt azonban fejjel mentett. Jel volt, vagy sem, a történés után ismét nagyobb sebességre kapcsolt a DVTK, és jött is gólhelyzet. A balról kapu elé tekert labdát egyszerre fejelte a támadó és a védő, utóbbi volt a határozottabb. A ritmust próbálta felvenni a KTE, de csak a tizenhatos előteréig jutott az olykor látványos gyors passzaikkal. A félidő hajrájára ismét összehoztak egy helyzetet a hazaiak. Egy szöglet után a DVTK csapatkapitánya a kaputól 13 méterről eresztett meg egy látványos félollót, a kapu torkában azonban játékostársa még beleért és a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret.

A második félidőre kettős cserével igyekezett frissíteni csapatán a KTE mestere. Pár perc elteltével mindkét gárda egy-egy helyzetet jegyezhetett. A kecskemétiek akcióját szögletre mentették a védők, a hazaiaknál Jurina lövését pedig az oldalháló fogta meg. Erre még rátettek egy helyzetet a hazaiak, egy szöglet után a kapu bal oldalától 4 méterre lévő Szatmárihoz szállt a labda, de ő a kapu előtt keresztbe rúgta el. A másik oldalon kezdetben csak lövésekig jutottak el a kecskeméti játékosok, próbára téve Ogyincov tudását és reflexét. A második játékrész első fele egyértelműen a Kecskemété volt, de a focit gólra játszák, és a 70. percben ismét a KTE hálójában táncolt a labda. A kaputól 8 méterre üresen hagyott Jurina egy gyönyörűen végigvitt, a végletekig kijátszott akciót lezárva berúgta a DVTK harmadik gólját (3–0). A gól lendületet adott a hazai csapatnak, ugyanakkor a vendégek is hajtottak a szépítő gólért, így a közönség a futball szépségeit sokoldalúan bemutató, élvezetes, változatos játékot láthatott. A kecskemétiek egyik támadását a 86. percben a tizenhatoson belül csak szabálytalanul tudták megállítani a hazaiak, a bíró a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Horváth lőtte kapu jobb oldalába (3–1). A jó iramú játék folytatódott, mindkét oldalon voltak még helyzetek, több gól azonban nem született. 

 

Kapcsolódó hírek
Miskolc U16-os női kosárlabda Eb-t rendez
Miskolc U16-os női kosárlabda Eb-t rendez
Sopron és Pécs is jelentkezett az esemény házigazdájának.
Hosszabbításban kapott ki a Fehérvártól a Mezőkövesd
Hosszabbításban kapott ki a Fehérvártól a Mezőkövesd
A rendes játékidő után jött a tizenegyes.
Egy tizenegyes- és egy szabadrúgásgóllal volt jobb a DVTK a Kisvárdánál
Egy tizenegyes- és egy szabadrúgásgóllal volt jobb a DVTK a Kisvárdánál
Többet támadott a hazai Kisvárda, csak a hosszabbításban tudott szépíteni.
Tíz százalékkal megemelik az olimpiai jutalmat
Tíz százalékkal megemelik az olimpiai jutalmat
Párizsban már magasabb összegért küzdhetnek a magyarok.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés