Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

Több mint 150 millió forintból fejlesztik a sátoraljaújhelyi kórházat

| 2023. 04. 25 | 20:35:00
Orvostechnikai eszközök beszerzésére is költenek.
Több mint 150 millió forintból fejlesztik a sátoraljaújhelyi kórházat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 150 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból fejlesztheti járóbeteg-szakellátási szolgáltatásait a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház - közölte Bereiné Jakab Beáta főigazgató a fejlesztésről szóló sajtótájékoztatón kedden.

A frissen kinevezett főigazgató kiemelte, a projekt célja, hogy a lakosság helyben hozzáférjen a magas színvonalú egészségügyi ellátáshoz.

A pályázati forrás két részre oszlik: 60 millió forintot fordítanak belső felújítási tevékenységre, 85 milliót pedig orvostechnikai eszközök beszerzésére.

A rendelőintézetben ambuláns beavatkozások végzéséhez két kiemelt kezelőt alakítanak ki, valamint kicserélik a közös helyiségek belső nyílászáróit és festési munkálatok is lesznek.

Bereiné Jakab Beáta hangsúlyozta, a helyiségek nemcsak funkciójukban, hanem kialakításukban is megújulnak, hiszen - mint mondta - a padló antisztatikus burkolatot, az oldalfalak pedig antibakteriális mosható felületet kapnak.

Nemcsak a kezelőegységek, hanem a megközelítésükhöz szükséges útvonalak is megújulnak, valamint felújítják a vizesblokkokat is. A fejlesztés több mint tíz járóbeteg-szakellátást érint

- közölte a főigazgató.

Elmondta, az urológiára például egy ultrahangberendezés kerül, a bőrgyógyászati szakrendelés egyebek mellett egy fényterápiás kabinnal gazdagodik, és megújul a kórház rehabilitációs részlege is.

Az átépítési munkálatok néhány héten belül megkezdődnek, az orvostechnikai eszközök kiszállítása pedig szeptemberben kezdődik - mondta a főigazgató.

Közölte, egy másik pályázat részeként többek között egy mozgatható C-íves röntgengép is érkezik az intézménybe, továbbá az OTP a Humanitás Szociális Alapítványon keresztül 80 számítógépet adományoz a kórháznak.

Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója elmondta, a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház kiemelt ellátási területe a Sátoraljaújhelyi, a Gönci, a Sárospataki és a Cigándi járás.

Hozzátette, az ellátandó lakosok száma megközelítőleg 66 ezer; jelenleg 381-en dolgoznak az intézményben, amely 371 ágyat üzemeltet; gazdálkodási keretösszege megközelítőleg 5 milliárd forint.

Hangsúlyozta, az intézmény bezárásáról, vagy szociális intézménnyé történő alakításáról nincs szó. Mint mondta, mind a vármegyei egészségügyi irányítás, mind az ágazat vezetése azon az álláspoton van, hogy a kórház továbbra is aktív fekvőbetegellátási profillal kell, hogy rendelkezzen.

Kapcsolódó hírek
Miskolc környékén az egykori szocialista ipar eltűnésével jobb lett a levegő
Miskolc környékén az egykori szocialista ipar eltűnésével jobb lett a levegő
A köd egy felszínközeli felhő, amikor a látástávolság egy kilométer alatt van.
Hídelemnek ütközött egy autó Abaújszántón
Hídelemnek ütközött egy autó Abaújszántón
A balesethez az encsi hivatásos tűzoltók vonultak ki.
Fogházba zárnák, mert hátba szúrta testvérét Borsodban
Fogházba zárnák, mert hátba szúrta testvérét Borsodban
A férfi egy fiatal lánnyal pedig erőszakoskodott.
Kisvonattal érkezik Joulupukki  Szerencsre
Kisvonattal érkezik Joulupukki Szerencsre
A város rendezvényterén lehet a finn Mikulással találkozni.
Baleset történt az M3-ason, Görbeházánál
Baleset történt az M3-ason, Görbeházánál
Sávlezárásra kell számítani.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés