Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

Tovább bővült a borsodi kórház eszközparkja

| 2019. 03. 12 | 11:29:00
Ózdon kiemelt figyelmet fordítanak a fertőtlenítésre.
Tovább bővült a borsodi kórház eszközparkja
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Plazmatechnológiás légtechnikai és fertőtlenítő berendezésekkel bővült az Almási Balogh Pál Kórház eszközparkja. A napokban 400 falikaros, valamint 100 ágyra szerelhető adagoló is érkezett az egészségügyi intézménybe mintegy három és fél millió forint értékben, ehhez kapcsolódva több ezer liter kéz- és felületfertőtlenítőkre is sikerült szert tenniük. A fejlesztésekre egy a betegbiztonságot célzó sikeresen elnyert pályázat biztosította az anyagi fedezetet. 

A stabil és minőségi ellátás egyre inkább elvárás az egészségügyi intézményekkel szemben.

– Ezen pályázat keretein belül légtechnikai berendezést is sikerült beszereznünk, hetvenegy darab plazmatechnológiás készüléket, amely folyamatosan biztosítja a kórtermek és helyiségek levegőjének tisztán tartását, illetve több ezer liter alkoholos kézi fertőtlenítőszert és szappant sikerült beszereznünk a kórház számára – mondta Kovács Sándor, az Almási Balogh Pál Kórház megbízott orvosigazgatója.

A plazmatechnológiás légtechnikai fertőtlenítő berendezésnek két fajtát szerelték fel a kórtermekbe, a szobák nagyságától függően. Az eszköz fő feladata, hogy az adott légtérbe tartózkodó kórokozókat beszippantsa a gépházába, egy szénszálon ezt átfuttassa, és az adott helyiségbe steril levegőt bocsásson ki.

Ezek a berendezések százhúszmillió forintba kerültek.

– Ez azért fontos, mert az ide bekerülő betegek többsége valamilyen fertőző betegségben szenved, viszont ez senkire nincs ráírva. Az ellátás szempontjából, mind az ápoló személyzetnek, mind a betegeknek, gyermekeknek, látogatóknak egy magasabb higiénés minőségű levegőt biztosít – emelte ki Vida Éva, az Almási Balogh Pál Kórház infekciókontroll vezetője.

Nemrégiben érkezett egy úgynevezett felületi fertőtlenítést támogató rendszer is, amely az ápoló és a takarítószemélyzet munkáját segíti. Ennek egyik eleme egy fertőtlenítőszer előállító keverő berendezés, ugyanis napi szinten meghatározott, hogy milyen anyaggal, valamint ennek hány százalékos oldatával kell a tisztítást elvégezni. A folyamat része, hogy bizonyos tárgyakat, bútorokat fluoreszkáló anyaggal befújnak, ennek pontos helyét megjelölik egy tablet segítségével az adott helyiségben, a takarítást követően pedig egy UV lámpával ellenőrzik a munka minőségét.

[Beillesztett cikk: Új készülékkel bővült az ózdi kórház eszközparkja]

Kapcsolódó hírek
Kívül-belül megújult a miskolci adventi villamos
Kívül-belül megújult a miskolci adventi villamos
December 3-tól január 6-ig közlekedik.
A Herman a legjobb miskolci gimnázium, de csak 19. országosan
A Herman a legjobb miskolci gimnázium, de csak 19. országosan
A listát az iskolák eredményessége alapján készítették el.
Hetven tonna sót szórtak ki Miskolc utcáira
Hetven tonna sót szórtak ki Miskolc utcáira
A sűrűn használt utak nincsenek lefagyva.
Ónos eső Borsodban:  a legmagasabb fokú riasztás van érvényben
Ónos eső Borsodban: a legmagasabb fokú riasztás van érvényben
A Bükk térségében 5 millimétert meghaladó ónos eső valószínű
Hirdetés
Hirdetés