Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

Vendéggyőzelem Diósgyőrben

| 2023. 07. 29 | 21:57:00
Hiába a tetszetős játék, a mezőnyfölény, gólt nem tudott lőni a DVTK a taktikusan játszó PAFC-nak.
Vendéggyőzelem Diósgyőrben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A népes és lelkes szimpatizánstábor óriási örömére ismét élvonalbeli bajnoki mérkőzésen szurkolhattak kedvenceiknek a DVTK drukkerei. Mint az a meccsen kiderült, 7 ezer 579-en váltottak jegyet a találkozóra. A patinás diósgyőri sportklub a Puskás Akadémia csapatát fogadta stadionjában a labdarúgó NB I. első fordulójában július 29-én. Még a mérkőzés előtt a bajnokságát megnyerő U12-es és U13-as csapat tagjai megkapták az érmeiket, természetesen a közönség tapsától kísérve. Menjünk azonban egy kicsit a stadionon kívülre, ahol a mérkőzés előtt a rendezők ugrálóvárakkal, célbarúgóversennyel, színpadi hangoskodással teremtettek fesztiváli hangulatot, amely méltó körítése volt annak, hogy kétévi NB II-es szereplás után az előző bajnokságot meggyőző fölénnyel abszolváló DVTK visszajutott a hazai labdarúgás élvonalába. A mérkőzés előtt a hangulatot fokozandó, egy diósgyőri várlovagnak, piros-fehérbe öltözött zászlós vitéz lovagolta körbe a pályát. A kezdő sípszó előtt a Diósgyőr-indulót állva énekelte a közönség, majd a diósgyőri gyár fújásának tapsolt a közönség.

A mérkőzést a hazaiak kezdték. Az első percek a vendégeké voltak. Előbb egy jobb oldalról megeresztett lövést hárított a hazai kapus, majd a bal oldalról érkezett beadást fogta. A DVTK próbálkozott, tetszetős játékkombinációkkal igyekeztek helyzetbe kerülni, sikertelenül.

A 8. percben góllá érett az akadémisták fölénye, a védelmet a végletekig kijátszották a vendégek, a jobb kapufa tövében várakozó Slagveernek csak a hálóba kellett perdítenie a labdát. DVTK–PAFC: 0–1.

A gól után aktívabb lett a piros mezes hazai csapat. Többször eljutottak az ellenfél tizenhatosán belülre, szögleteik is akadtak, gólhelyzetük viszont nem. Negyedóra elteltével azonban a két tizenhatos közötti unalmas gurigázássá silányult a kezdeti lendület. A Puskás nem erőltette a támadást, a DVTK védekezési hibájára játszott, ilyen azonban nem akadt, míg a másik oldalon nem volt energia a támadásokban. A félidő közepi ivószünet után sem változott a játék képe. A hazaiak idegeit ugyan borzolta egy jobb oldalról 20 méterről elvégzett Puskás-szabadrúgás, majd az azt követő két szöglet, de ettől eltekintve a pályán csendesen, a nézőtéren viszont már elégedetlenkedőktől is hangosan peregtek a meccs percei. A félidő utolsó tíz percére lendületbe jött a DVTK. Több alkalommal is a védők mögé tudták játszani a labdát, helyzetük is volt, viszont a befejező ember vagy elügyetlenkedte a játékot, vagy a kapus volt a helyén.

A második félidőt a kapu hálójának igazítása miatt kis késéssel kezdték a csapatok. Az alaphangot a 47. percben egy 13 méterről megeresztett hazai lövés adta meg, amely egy védőn megpattanva hagyta el a játékteret. Továbbra is a DVTK erőltette a támadást, ezeket azonban szervezetten védekezte le a Puskás. Az 55. percben hatalmas gólhelyzete volt a hazaiaknak: a kapura törő DVTK-játékos elől a védő csak az ötösön tudta szögletre pöckölni a labdát. Továbbra is a Diósgyőr birtokolta többet a labdát, lendületvesztés és ponttalan passzok, no meg a vendégek hathatós védekezése miatt helyzetig nem jutottak.

A PAFC a vezetés birtokában lassította a játékot – láthatóan a kontrákra építve igyekezett gólhelyzetbe kerülni. A 67. percben egy hazai eladott labda után a vendégek játékosa akár a kapu torkáig vezethette volna a labdát, de 13 méterről a kifutó kapus mellett a jobb kapufa mellé lőtt. A DVTK továbbra is uralta a meccset a passzívan játszó vendégek ellenében, a lendületük azonban elfogyott a tizenhatosukon belül szinte falként felálló vendég védelem előtt, így távolabbi lövésekkel próbálkoztak, illetve az ezekből lecsorgó labdákra igyekeztek lecsapni.

A meccs végéhez közeledve folyamatos játékról már szó sem volt, legalábbis egy ideig – egyre több lett az üresjárat, cserék, időhúzás a vendégek részéről, bedobások, apró szabálytalanságok tördelték a mérkőzést. Mígnem a 82. percben a meccs talán legnagyobb helyzetét hagyták ki a hazaiak: 7 méterről lőhetett kapura a piros mezes játékos, védett a kapus. A lendület még kitartott egy, a kaputól 17 méterre elvégzett szabadrúgásig, aztán, érezve, hogy a DVTK játékában benne van a gól, életre kelt a vendéggárda is.

Az utolsó percekre a nézőtéren elszabadultak az indulatok, miután a kapura törő hazai játékost szerelte egy akadémista, viszont a DVTK-s szabálytalankodott, és sárgát kapott. A hatperces hosszabbítás előtt a spori kiosztott még egy sárgát a hazai játékosnak, ami tovább hergelte a gólra éhes közönséget. A ráadásban a DVTK nagy iramot diktált, ezt leginkább csak szabálytalanságokkal tudta lereagálni a Puskás. Egy szabadrúgás után az egyik hazai játékost tüntették el a tizenhatoson belül a vendégek. VAR-vizsgálat – nincs tizenegyes. A hazai közönség csalódottan távozott az új idényben NB I-es csapatként bemutatkozó DVTK-stadionból.

Kapcsolódó hírek
Különjárat repíti a szurkolókat a labdarúgó Eb-re
Különjárat repíti a szurkolókat a labdarúgó Eb-re
Már meg lehet vásárolni a jegyeket.
Változik a DVTK programja, mert hamarabb ér véget a bajnokság
Változik a DVTK programja, mert hamarabb ér véget a bajnokság
Az EB-re való felkészülés miatt döntött így az MLSZ.
Csalódás! A sereghajtó ZTE Miskolcon ütötte ki a DVTK-t
Csalódás! A sereghajtó ZTE Miskolcon ütötte ki a DVTK-t
A második félidőben a ZTE hármat rúgott a nagyon gyengén játszó DVTK-nak.
Euro 2024: egy hétig lehet jelentkezni a jegyekért
Euro 2024: egy hétig lehet jelentkezni a jegyekért
Utána már csekély esély lesz a jegyvásárlásra - így az MLSZ.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés