Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Hozzávalók:
7 dkg teljes kiőrlésű liszt
3 dkg fehér liszt
2 kk. sütőpor
4 ek. olaj
3 ek. xilit
1 tojás
50 ml mandulatejszín
mandula-kókusz szűrlemény
Mandulatejszín hozzávalói (tejkészítő géppel):
kb. 3/4 AP mandula (45 g jelzésig)
1 AP kókuszreszelék (60 g jelzésig)
maximumig víz (800 ml)
1/2 tk. xilit
1 tk. hidegen sajtolt olaj
1 csipet só
Elkészítése: A tojást az édesítővel összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport, olajt, tejszínt és szűrleményt. Alaposan összekeverjük. Margarinnal kikent, lisztezett kuglófformába öntjük és tűpróbáig sütjük. (170 fokos előmelegített sütőben kb. 30-35 perc).
Jó étvágyat kíván: Rózsa Éva