Hirdetés

Nincs pardon a meleg papoknak a pápa szavai szerint

hvg.hu, MTI

2018.12.02. 14:44

Nincs pardon a meleg papoknak a pápa szavai szerint
Ferenc pápa december 2-án intézett adventi szózatot a római Szent Péter téren

Ferenc az advent idején üdvös magatartásról is beszélt.

Hirdetés

Melegnek lenni egyfajta divat, amire a katolikus papok is fogékonyak lehetnek – fejezte ki aggodalmát Ferenc pápa egy interjúban, amely egy szombaton publikált könyvben jelent meg.

A római katolikus egyház tanítása szerint a homoszexualitás bűn, ezért a pápa álláspontja nem számít sem újdonságnak, sem meglepőnek a kérdésben. A homoszexualitás jeleit mutatókat eltitják a papi szolgálattól.

A hvg.hu a Guardian cikkére hivatkozva azt írja, a pápa szerint a homoszexuális papoknak jobb volna önként távozni az egyház kötelékéből, mert nekik nem való ez a fajta élet. „Jobb lesz nekik távozni, mint kettős életet élni” – fogalmazott az interjúban az egyházfő.

Ferenc pápa advent első vasárnapján a nyolc éve háborútól szenvedő Szíriáért emelte fel szavát a római Szent Péter téren mondott beszédében, Isten bocsánatát kérve a háborúzókra, a pusztító fegyverek gyártóira. 

– A karácsonyt megelőző hetek arra szolgálnak, hogy felébredjünk mindennapi egocentrikus, beletörődő és megszokásokkal teli életritmusunkból. Nyissuk meg elménket és szívünket az emberek felé, az éhezéstől, igazságtalanságtól, háborútól szenvedő népek, a szegények, a gyengék, a magukra hagyott emberek előtt

– hangsúlyozta.

melegFerenc pápaadventrómai katolikus egyház

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés