Hirdetés

Recept: lecsó - tejföllel bolondítva

Három Határ Hírei

2019.08.15. 18:40

Recept: lecsó - tejföllel bolondítva
Fotó: Három Határ Hírei

Enni, hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!

Hirdetés

Megkérdezhetik, miért van ez a recept a tájjellegű ételek között! A válasz egyszerű, mert tejfölös! Nekünk szabolcsiaknak, szatmáriaknak vagy akár beregieknek természetes, hogy a lecsót lehet tejfölösen is készíteni, máshol ezen csodálkoznak - írja a Három Határ Hírei. És közli a receptet is. Íme:

Hozzávalók:

1 kg paprika
1 kg paradicsom
2 db vöröshagyma
só ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
2 dl tejföl

Elkészítés:
- A paprikát megmossuk, vékonyra felszeleteljük, a paradicsomot is megmossuk, kicsumázzuk, negyedeljük.
- A hagymát felkockázzuk, olajon üvegesre pároljuk.
- Rátesszük a paprikát, kicsit hagyjuk, hogy levet engedjen, majd rátesszük a paradicsomot is, együtt főzzük a paprika puhulásáig.
Belekeverjük a tejfölt is, miután felrottyant tálalhatjuk.

Ehhez még annyit tehetünk hozzá, hogy ezt a tejfölös lecsót meg lehet bolondítani édeskáposztával. Laskára vágjuk, úgy főzzük bele. (Óvatosabbak külön edényben puhíthatják, és úgy keverjék hozzá. Ha pedig valamelyik csütörtökön Vaján járnak, ki ne hagyják ki a tájházat, lehet, épp azzal fogják kínálni az asszonyok!

 

receptlecsó

Hirdetés

Szóljon hozzá!