Ide süss! Meggyes vaníliaszelet

2015.04.30. 08:26

Ide süss! Meggyes vaníliaszelet

Itt, kérem, a legmenőbb debreceni hobbicukrász és tortadizájner munkáit fogjuk bemutatni. Kóstoltuk, ajánljuk! +Recept!

A vasárnapi boltnélkülözésnek köszönhetően hatalmas kreatív receptdömping várható az étel­- és süteményreceptek terén. Kihagyunk ezt, hozzáteszünk azt, kinek mi van éppen otthon. Szép lassan rájövünk, hogy a mennyi mindent tartunk otthon, amiből isteni sütemények születnek. Íme egy ezek közül!

Meggyes vaníliaszelet cukor­- és gluténmentesen

Gluténmentes piskóta hozzávalói:
6 tojás
6 púpos ek GM liszt (nálam 3 ek garantáltan gluténmentes zabpehelyliszt és 3 ek rizsliszt)
6 ek cukornak megfelelő édesítő (nálam 1,5 ek eritrites­stevia)
fél csomag sütőpor

Elkészítés: A liszteket összekeverjük a sütőporral együtt. A tojások sárgáját az édesítővel habosra keverjük, a fehérjéből tejföl sűrűségű habot verünk. A tojássárgájához fokozatosan adagoljuk a lisztet és a fehérjét egy lapát segítségével. Óvatosan, ne törjön a hab! A kész alapot sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (26x39 cm), majd 180 fokra előmelegített sütőben, 25 perc alatt készre sütjük.

Ne felejtsük a tűpróbát!

Vaníliakrém hozzávalói:
6 dl növényi tej (nálam mandula-)
2 csomag GM vanília pudingpor
25 dkg laktózmentes vaj
7 ek cukornak megfelelő édesítő

Elkészítés: A tejből, pudingporból, édesítőből sűrű pudingot főzünk, majd (legalább) langyosra hűtjük. A szoba­hőmérsékletű vajjal habosra keverjük.

Meggyréteg hozzávalói:
3,5 dl turmixolt fagyasztott meggy (olvasszuk teljesen ki!)
4 dkg kukorica keményítő
5 ek cukornak megfelelő édesítő

Ugyanúgy készítjük, ahogy a sima pudingot. Hidegre hűtjük.

A gluténmentes sütemény összeállítása: A gluténmentes piskótára először a meggyréteget tesszük, egyenletesen, simára kenve. Erre kerül a vaníliás krém, szintén simára kenve, végül 6 dl tejszínt, egy csipet édesítővel felverünk, majd megkoronázzuk vele a süteményt. Kockára szeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!

M. Szabó Éva

Szóljon hozzá!

Hirdetés