Ide süss! Paleolit linzer

2015.04.20. 08:19

Ide süss! Paleolit linzer

Itt, kérem, a legmenőbb debreceni hobbicukrász és tortadizájner munkáit fogjuk bemutatni. Kóstoltuk, ajánljuk! +Recept!

Hirdetés

Itt a teljesen egyszerűen elkészíthető, semmilyen újfajta, manapság divatos, fura nevű lisztet nem tartalmazó paleo linzer recept!. Nyújtható (nyilván azért nehezebb, mint a fehér lisztes változat), szénhidrátszegény, glutén-, tejmentes és még finom is.

Nyújtható paleolit keksz

Hozzávalók
6 dkg mandulaliszt
6 dkg kókuszliszt
1 dkg lenmagliszt
1 tojás
6 dkg eritritol (vagy 4 dkg cukornak megfelelő édesítő)
8 dkg kókuszzsír
1 teáskanál vaníliapor (vagy kivonat, paszta kinek, mi van otthon)
fél teáskanál fahéj
csipet só
késhegynyi szódabikarbóna (tényleg csak nagyon pici!)

A tojást kikeverjük a zsírral és eritritollal, majd hozzágyúrjuk a többi hozzávalót. Egy órára hűtőbe tesszük. Miután kivettük, jól átgyúrjuk. Nyújtódeszkán 2-­3 milliméter vastagságúra nyújtjuk (alá kell lisztezni, ki mivel szeretne, de fólia között is ki lehet nyújtani) és 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Ebből az adagból 25 db, 5,5 cm átmérőjű keksz született. 

Fogyaszthatjuk magában, vagy baracklekvárral megtöltve linzerként.

Jó étvágyat!

M. Szabó Éva

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés