Ide süss! Gluténmentes kókuszkocka

2015.02.25. 08:51

Ide süss! Gluténmentes kókuszkocka

Itt, kérem, a legmenőbb debreceni hobbicukrász és tortadizájner munkáit fogjuk bemutatni. Kóstoltuk, ajánljuk! +Recept!

Egy igazi klasszikus gluténmentes változatban. Ételérzékeny rokonaink, ismerőseink hálásak lesznek érte, a többiek pedig észre sem veszik, hogy más, mint eddig! Próbálják ki bátran, elronthatatlan sütemény!

Kókuszkocka glutén- és laktózmentesen

Hozzávalók:
25 dkg gluténmentes lisztkeverék
12 dkg cukornak megfelelő édesítő (én 1,5 ek négyszeres erősségű édesítőt használtam)
5 dkg sertészsír (igen, sertészsír! Ha valaki inkább kókuszt választana, abból 7 dkg kell)
1 tojás
3 ek méz
1 kk kakaópor
1,5 dl növényi tej (én bio rizstejet használtam)
1 kk szódabikarbóna

Hozzávalók a csokimázhoz:
10 dkg cukornak megfelelő édesítő
4 dkg kakaópor
3 ek növényi tej
20 dkg zsiradék, bio margarin, vagy kókuszzsír
rumaroma

Elkészítése: A tésztához való édesítőt, zsírt, kakaóport, tojást és mézet alaposan kikeverjük robotgéppel. Ehhez adjuk a lisztet, a tejet és a szódabikarbónát. Ezt is jól kidolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 30 perc alatt készre sütjük. A csokimázhoz a zsiradék kivételével mindent összekeverünk egy lábasban és tűzön összemelegítjük azokat. Ha felfőtt a kakaós öntet, levesszük a tűzről és elkeverjük benne a zsiradékot és az aromát (ez elhagyható, de én enélkül el sem tudom képzelni). Ebbe mártogatjuk bele a felkockázott kevert tésztát, majd a csokiszószos süteményt kókuszreszelékbe forgatjuk.

Azonnal fogyasztható, de másnap is nagyon finom, puha marad. Ha marad...

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés