Ide süss! Sós kréker

2015.03.16. 11:45

Ide süss! Sós kréker

Itt, kérem, a legmenőbb debreceni hobbicukrász és tortadizájner munkáit fogjuk bemutatni. Kóstoltuk, ajánljuk! +Recept!

Hirdetés

Van ropogós a chipsen túl! Ne adjuk alább, és készítsünk egészséges rágcsálnivalót a családi mozizáshoz, vagy kínáljuk ezzel vendégeinket.

Gluténmentes sós kréker

Hozzávalók:
30 dkg rizsliszt
1 evőkanál útifűmaghéj
2 evőkanál tápiókakeményítő
10 dkg kókuszzsír vagy laktózmentes vaj
1 teáskanál só
2 tojás
1 csapott evőkanál foszfátmentes sütőpor
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
1⁄2 evőkanál szárított bazsalikom
1⁄2 evőkanál szárított oregánó
1 dl víz

Elkészítés: A hozzávalókat egy tálba tesszük, az egészet összegyúrjuk, miközben a meglangyosított vizet folyamatosan hozzáadjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. fél centinyi vastagságúra. A tésztát vagy derelye metszővel feldaraboljuk, vagy
formákat szúrunk ki belőle, és a tepsi aljába tett sütőpapírra rakjuk. Ha picit lágyabbra sikerül a massza, széles pengéjű késsel nyúljunk alá, így könnyedén be tudjuk rakni.

Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig arany sárgára sütjük.

 

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés