Nem tetszett a Székely ízek felirat egy idióta fogyasztóvédőnek

2015.03.03. 19:21

Nem tetszett a Székely ízek felirat egy idióta fogyasztóvédőnek

Még meg is magyarázta, miért nem.

Hirdetés

Hirdetés

Székely ízek feliratot kifogásolt élelmiszercímkén egy romániai fogyasztóvédelmi vezető, amiért a hivatalnok felfüggesztését kérik székelyföldi vezetők, Tamás Sándor, a Kovászna megyei önkormányzat elnöke és Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere - tájékoztatta az MTI-t kedden a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Háromszéki területi szervezetének sajtóirodája.  

A két RMDSZ-es politikus és a Mikó Imre Jogvédő szolgálat háromszéki szervezete közös levélben tájékoztatta Klaus Iohannis román államfőt arról, hogy Mircea Diacon, a fogyasztóvédelmi hivatal Kovászna megyei főfelügyelője a „székely ízek” feliratú árucímkék kicserélésére kötelezett egy hentesárut forgalmazó céget. A politikusok levelükben felhívták a figyelmet arra, hogy a román hatóság kettős mércét alkalmaz: míg fellép a „székely ízek” feliratú árucímkék ellen, egy áruházlánc „román ízek” feliratú termékcsaládja esetében nem teszi ugyanezt. Az elöljárók közölték: fontosnak tartják, hogy a romániai magyarok félelem nélkül élhessenek törvényes jogaikkal. Arra is kitértek, hogy a székelyföldi etnikumok közötti harmónia és az egymás iránti tisztelet feltételezi a másik kultúrájának kölcsönös elfogadását.     

Antal Árpád és Tamás Sándor arra kérte az államfőt, hogy vizsgálja ki az ügyet, és hasson oda, hogy az illetékes hatóság függessze fel tisztségéből az érintett közhivatalnokot. Ugyanakkor azt a reményüket is kifejezték, hogy „sem a magyar, sem a román ízek, sem a szász szalámi, sem a cigánypecsenye nem tűnnek el a közhivatalnokok túlkapásai következtében”. A közlemény szerint a két székelyföldi vezető hasonló tartalmú levelet küld a miniszterelnöknek, az Országos Fogyasztóvédelmi Hivatal elnökének, a Consumers International szervezet elnökének, valamint feljelentést tesznek az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál és az ombudsmannál is.     

Mircea Diacon február 20-án azzal indokolta a székely ízek árucímke elleni fogyasztóvédelmi fellépést, hogy szerinte nem léteznek székely ízek, egy élelmiszer csakis édes, keserű vagy savanyú lehet. Az MTI kérdésére kijelentette:

„Ön, gondolom, kóstolt már székelyt, ezért tudja, hogy milyen a székely íz”.

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés