Ide süss! Csupacsoki torta

2014.04.23. 16:07

Ide süss! Csupacsoki torta

Itt, kérem, a legmenőbb debreceni hobbicukrász és tortadizájner munkáit fogjuk bemutatni. Kóstoltuk, ajánljuk! +Recept!

Hirdetés

Nincs az a valamirevaló diétázó, aki ne szeretné. Ha addig nem is rajongott érte, a diéta alatt sóvárogni fog érte, hiszen egyszerre pörget fel  és tesz nyugodttá, izgalomba hoz és boldogságot ad. Imádom a csokit, és még csak nem is tagadom...

Csupacsoki torta

Hozzávalók a piskótához (20 centis formába):

•       8 db tojás
•       8 ek barna cukor
•       15 dkg zabpehelyliszt
•       4 dkg kakaópor
•       4 g foszfátmentes sütőpor (ez elhagyható)
•       l ek víz

Piskóta elkészítése: A barna cukrot a tojássárgájákkal keverd habosra, tedd hozzá a vizet. Add hozzá apránként a sütőporral és kakaóval vegyített lisztet, végül forgasd bele a tojásfehérjéből vert habot. A masszát töltsd tortaformába (alján legyen sütőpapír) és előmelegített sütőben 180 fokon, 40 perc alatt süsd meg (tűpróbát ne felejtsük!). Borítsd rácsra, hogy kihűljön.

Hozzávalók a krémhez:

•       8 dl állati tejszín
•       200 g min. 60%­os, jó minőségű étcsokoládé
•       2 ek barna cukor (elhagyható)

Krém elkészítése: A krém alapját egy nappal korábban készítsd el: Forrald fel a tejszínt, tördeld bele a csokoládét, majd a cukrot, és addig főzd, amíg a cukor és a csoki el nem olvadnak. Várd, amíg kihűl, és egy éjszakán át tárold hűtőben. Másnap vedd elő a jól lehűtött krémet és habverővel (alacsony fokozaton) kezd el felverni. Néhány perc után, egy igazán jó tartású, de nem túl tömény krémet kapunk. Vigyázzunk! Nem szabad túlverni, mert a csokiban lévő zsiradék kicsapódhat!


Torta összerakása: A piskótalapot vágd négyfelé, 3 lapot egyenként kend meg a krémmel. Helyezd őket egymásra, a negyedik lapot tedd a tetejére, a maradék krémmel vond be az oldalát és az tetejét. Díszítésnek 70%­os, étcsokoládét csurgass a jól kidermesztett tortára, én még csokigyurmából készült virágokkal díszítettem.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés