Ide süss! Fűszeres bundában sült csípős falatkák

2013.05.28. 11:09

Ide süss! Fűszeres bundában sült csípős falatkák

Zacsik Tibor szakács csülköt ajánl, különlegeset. +Cívishír-receptverseny

Hirdetés

Hirdetés

Fűszeres bundában sült csípős falatkák

Hozzávalók:
1 db füstölt hátsó csülök
babérlevél
fokhagyma
vörös hagyma
2 db tojás
20 dkg liszt
2 evőkanál mustár
csípős paprika (darált vagy por)
őrölt bors
1 dl tej

Elkészítés: Egy ksiebb (1,2 kg körüli) füstölt hátsó csülköt vízben megfőzünk. A vízbe 2-3 darab babérlevél, 3-4 fokhagyma, egy nagy fej vöröshagyma kerül, de só nem. A csülköt puhára főzzük. Miután kihűlt, kicsontozzuk, kisebb darabokra felszeleteljük. A tejből, lisztből, tojásból, mustárból, csípős paprikából panírszerű masszát készítűnk, majd bő, forró zsiradékban kisütjük a benne megforgatott húsdarabokat. Jó étvágyat!

TIPP: sokféle köretet kínálhatunk hozzá a burgonyapürétől a tavaszi salátáig, de akár fokhagymás öntetettel, újhagymával készült burgonyasalátával is tálalhatjuk.

Ide süss! receptverseny

Küldje el a szerkesztőség címére (szerkesztoseg@civishir.hu) saját receptjét – lehetőség szerint fotóval. Fontos: nem kell Jamie Olivernek lenni! Jöhet leves, főétel, desszert, egytálétel, bográcsos, de akár egy különlegesebb szendvics leírása is. A lényeg: Ön már elkészítette és bevált. A recepteket értékes nyereményekért június 1-ig várjuk! A győzteseket Zacsik Tibor választja ki.

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés