Ide süss! Jóska bácsi pecsenyéje

2013.05.14. 10:44

Ide süss! Jóska bácsi pecsenyéje

Zacsik Tibor ajánlata: csülök, juhtúró, burgonya – egyben. Utána garantáltan csak egy kanapét kérünk! +Receptverseny

Hirdetés

Jóska bácsi pecsenyéje

Hozzávalók:
1 db hátsó csülök kicsontozva
1,2 kg burgonya
két közepes fej hagyma
1 kis doboz tejföl
1 kis doboz joghurt
1 csokor friss kapor
20 dkg juhtúró
őrölt kömény, bors, só, fokhagyma

Elkészítés: A kicsontozott csülök belsejét alaposan befűszerezzük, állni hagyjuk kb. egy órán át, majd 160-180 fokon bőrével felfelé olajban készre sütjük másfél óra alatt (a sütési idő a csülök nagyságától függ). Mikor kész, kivesszük a sütőből, hagyuk kihűlni, aztán felszeleteljük. A sütőolajat félretesszük. A krumplit héjában megmossuk, kefével megdörzsöljük, sós bízben megfőzzük. Mikor kihűlt, cikkekre vágjuk, rá a hagymát karikákra vágjuk és együtt, a csülök zsírjában visszatesszük a sütőbe. A kész krumplit-hagymára fektetjük a csülökszeleteket, meglocsoljuk az öntettel (tejföl, joghurt, kapor, só, zúzott fokhagyma összekeverve) és a tetejére morzsoljuk a juhtúrót, majd ismét visszatoljuk a sütőbe, ahol az egyészet pirosra sütjük.

TIPP: pataki tálban és kemencében is készíhető! (A bocskaikerti Véndiófa csárdában megkóstolható).

Jó étvágyat!

Ide süss! receptverseny

Küldje el a szerkesztőség címére (szerkesztoseg@civishir.hu) saját receptjét – lehetőség szerint fotóval. Fontos: nem kell Jamie Olivernek lenni! Jöhet leves, főétel, desszert, egytálétel, bográcsos, de akár egy különlegesebb szendvics leírása is. A lényeg: Ön már elkészítette és bevált. A recepteket értékes nyereményekért június 1-ig várjuk! A győzteseket Zacsik Tibor szakács választja ki.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés