Hirdetés
Hirdetés

Egy ideig búcsút inthetünk az esőnek

| 2018. 04. 18. | 17:16:00
Napos, de szeles idő várható.
Egy ideig búcsút inthetünk az esőnek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szerdától egyre több napsütésre, csapadékmentes időre készülhetünk. A szél viszont többfelé feltámadhat.

A felhős, több helyen esős (sáros esős), záporos hétkezdet után a hét második felében már egy anticiklon határozza meg időjárásunkat, így túlnyomóan napos, száraz időre készülhetünk.

Az előző héthez képest valamivel alacsonyabbak lesznek a maximumok, de így is kellemesnek mondható tartományban alakulnak a hőmérsékleti értékek. A gyakran megélénkülő északias szél azonban rontani fogja hőérzetünket.

Április 18-án már mindenhol kisüt a nap, csak helyenként növekedhet meg kissé a gomolyfelhőzet, valamint fátyolfelhők szűrhetik meg némileg a napsütést. A legmagasabb hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul, de az észak-északkeleti szél miatt hűvösebbnek érezhetjük a levegőt.

Csütörtökön is folytatódik a napos, száraz idő, de időnként megnövekedhetnek a gomolyfelhők is. Az északi-északnyugati szél még többfelé megélénkülhet, erős lökésekre azonban csak helyenként kell számítani. Délután 22-26 fokos maximumok várhatóak.

Pénteken az északkeleti szelet még mindig kísérhetik élénk lökések, szombaton viszont már csak helyenként élénkülhet meg a délnyugatira forduló szél. Mind pénteken, mind szombaton kevés felhő, sok napsütés ígérkezik. Pénteken 19-23, szombaton 21-25 fok valószínű. 

Hirdetés
Hirdetés