Hirdetés

Figyelmeztetés: nagy esőt kaphatunk a nyakunkba!

MTI

2018.05.15. 13:10

Figyelmeztetés: nagy esőt kaphatunk a nyakunkba!
Fotó: illusztráció

Ráadásul viharos szél is jöhet hozzá.

Hirdetés

Több megyében és a fővárosban további intenzív esőzésekre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez kedden eljuttatott veszélyjelzésük szerint

a heves zivatar veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

A felhőszakadás veszélye miatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Budapesten, Pest, továbbá Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Azt írták, napközben és éjjel az ország északnyugati harmadán valószínű a legkevésbé zivatar. A zivatarhoz átmenetileg erős vagy viharos széllökés, jelentős csapadék és kisméretű jég társulhat.

Keleten egy-egy intenzív zivatar is lehet, amelyet óránkénti 80 kilométeresnél erősebb szélroham és nagyobb méretű jég kísérhet.

Szerdán elsősorban a Tiszántúlon sokfelé valószínű jelentős vagy nagy mennyiségű csapadék. 

Az előrejelzés szerint kedden a legmagasabb hőmérséklet többnyire 16 és 23 fok között várható, de a tartósan borult tájakon ennél hűvösebb lehet. Késő estére 12 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között valószínű, északkeleten lesz a hűvösebb.

időjárászivataresőfigyelmeztetés

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés