Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vörös kód: fokozódik a hőség

| 2018. 07. 28. | 13:42:00
Igyanak sokat!
Vörös kód: fokozódik a hőség
Hirdetés
Hirdetés

A rendkívüli hőség miatt vasárnap déltől országosan életbe léptetik a vörös kódot – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma a kormány honlapján szombaton.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra már csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki a tartós hőség miatt. Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére másodfokú figyelmeztetést is kiadták vasárnapra. Utóbbi területeken a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot is meghaladhatja.

Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 18-23, a legmagasabb 29-35 fok között alakul. Hétfőn és kedden tovább fokozódik a hőség. 

Az Emmi közleményében felhívta a figyelmet, hogy a érintett intézmények a vörös kód ideje alatt alkalmazandó eljárásrend alapján járjanak el. A kormány honlapján közzétett protokoll szerint "vörös kód" idején a bentlakást nyújtó szociális intézmények a fenntartó típusától, ellátási területüktől, az általuk ellátott célcsoporttól és a rendelkezésre álló üres férőhelytől függetlenül, a regionális diszpécserszolgálatokon keresztül (a regionális diszpécserszolgálat jelzésére) fogadják azokat az utcán élő embereket, akiknek az elhelyezése hajléktalanellátó intézményekben nem megoldható. A vörös kód ideje alatt az utcán élő, de elhelyezést kérő hajléktalan emberek elhelyezése tehát elsődlegesen a hajléktalanellátást nyújtó intézmények feladata – tették hozzá. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés