Hirdetés
Hirdetés

Egyelőre mutatóba, de megérkezett az első hó

| 2018. 11. 19. | 11:05:00
Tipikus november.
Egyelőre mutatóba, de megérkezett az első hó
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy ígérték, a lehűléssel együtt megjött az első hó is, igaz, még csak az országban elszórtan, és mindössze mutatóba. 

A csapadék döntően hó, illetve havas eső formájában érkezett, de a főváros környékén, északon a Duna mentén és a keleti megyékben inkább az eső a jellemző. Érdemi hóréteg hétfő reggelre csak a Nyugat-Dunántúlon alakult ki, ott 1-5 centinyi hó hullott, a több az osztrák határhoz közelebb eső részeken. A csapadék mennyisége egyébként nem jelentős, általában csapadéknyom és 3 mm közötti összegeket regisztráltak 24 óra alatt az észlelők és mérőműszerek, de délkeleten 5-8 milliméter esett – számolt be az országos Meteorológiai Szolgálat.

Előrejelzés

Hétfőn erősen felhős, borongós lesz az ég. Sokfelé készülhetünk vegyesen esőre, havas esőre, kisebb havazásra, majd délutántól a csapadék térbeli kiterjedése csökken. Északkeleten megélénkülhet az északkeleti szél. Délután 2-6 fokot mérhetünk. Kettősfronti hatás.

Kedden délnyugat felől egy mediterrán ciklon hoz jelentős csapadékot, mely leginkább eső formájában hullhat le, de nyugaton, északnyugaton havas eső, havazás is várható. Sokfelé élénk, erős lesz a keleties szél. Délután 1-10 fok valószínű, nyugaton lesz hidegebb. 

Szerdán marad a borongós idő, többfelé szitálással, kisebb esővel. Északkeleten még élénk lehet az északkeleti szél. Hajnalban pár fokkal fagypont fölött, napközben 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön is marad a borongós idő, de északkeleten szakadozottabb lehet a felhőzet, ott akár hosszabb időszakokra is kisüthet a nap. Máshol szórványosan fordulhat elő szitálás, gyenge eső. A hőmérséklet a szerdaihoz hasonlóan alakul. 

Pénteken is marad a tipikus késő őszi idő, de ezen a napon több lehet a napsütés.

Hirdetés
Hirdetés