Hirdetés
Hirdetés

Riasztás szél miatt Borsod egy részén

| 2018. 11. 27. | 10:08:00
A hegyekben 15 centi hó is hullhat.
Riasztás szél miatt Borsod egy részén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki november 27-én hajnalban az Országos Meteorológiai Szolgálat három borsodi járásra: Cigánd, Sárospatak és Sátroaljaújhely környékén a széllökések sebessége meghaladhatja a 70 kilométer per órát. 

Az esőt előbb az ország északi felén, kedd estétől mind több helyen délen, délkeleten is nagyrészt gyenge intenzitású havas eső, havazás váltja fel. Éjfélig a délkeleti megyék kivételével általában lepel – 2, 3 cm friss hó hullhat. A magasabban fekvő részeken (kb. 200-250 m felett) kb. 3 - 12 cm hó becsülhető, de a legmagasabb hegycsúcsainkon (főként az Északi-Középhegységben) akár 15 cm-t elérő vagy meghaladó hótakaró is kialakulhat. Az esetlegesen lehulló hó sík vidéken késő délutánig olvadni fog vagy elolvad, majd kora estétől egyre nagyobb területen fagypont alá csökken a hőmérséklet.

A magasabban fekvő helyeken (kb. 300-400 m felett) a szél néhol hordhatja a havat. Szerda reggelre az ország délkeleti harmadán is létrejöhet helyenként lepel – 1, 2 cm-es hóréteg.

Hirdetés
Hirdetés