Hirdetés
Hirdetés

Többfelé várható zápor az előttünk álló napokban

| 2022. 05. 26. | 20:30:00
Helyenként a szél is felerősödhet.
Többfelé várható zápor az előttünk álló napokban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tartósan csapadékos területeken hűvösebb is lesz, helyenként 15 Celsius-fok körül alakulnak mindössze a csúcsértékek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet május 26-án juttattattak el az MTI-hez.

Május 27-én több órára kisüt a nap, de késő este az északi határ mentén már lehet helyenként gyenge eső. Az ország északkeleti felén erős, néhol viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet döntően 12 és 17 fok között alakul, a derült, hidegre érzékeny északi, északkeleti tájakon azonban több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 25 és 31 fok között várható.

Május 28-án nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Több helyen előfordul eső, zápor. Az északi, északkeleti megyékben csak néhol valószínű csapadék. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a szél. Hajnalban 8 és 17, délután 17 és 25 fok közötti értékeket mérhetnek, a tartósabban csapadékos részeken várható a hűvösebb idő.

Május 29-én is felhős lesz az ég, estétől csökkenhet határozottabban a felhőzet északnyugat felől. Több helyen előfordulhat eső, zápor. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a légmozgás. A leghidegebb órákban 4 és 13 fok közötti értékek várhatók. Napközben 14-23 fokig melegszik a levegő, a tartósabban csapadékos részeken lesz a hűvösebb idő – olvasható az előrejelzésben.

Hirdetés
Hirdetés