Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az amerikai Buffalóban egy métert meghaladó hó esett!

| 2022. 12. 26. | 16:57:00
A déli Mississippi állam fővárosában a megrepedtek a vízvezetékek a fagy következtében.
Az amerikai Buffalóban egy métert meghaladó hó esett!
Hirdetés
Hirdetés

Az Egyesült Államokban már legkevesebb 34 ember halt meg a téli viharokban, New York állam nyugati részén otthonokat zárt el a hófúvás, a mentőegységek közlekedése is akadozik – közölték a helyi hatóságok december 26-án. Az Erie-tó mellett fekvő Buffalo városából vasárnap reggel 110 centiméter havat jelentettek, de egy métert meghaladó hó hullott Michigan állam egyes részein is. 

New York állam kormányzója nyomatékosan kérte az állam nyugati részén élőket, hogy saját épségük érdekében tartsák tiszteletben a közlekedési tilalmat. Kathy Hochul elmondta, hogy egyes otthonok több mint 48 órája el vannak zárva a külvilágtól áram nélkül, mert az időjárási körülmények megnehezítik a mentőegységek mozgását. Az állam vezetője minden idők leghosszabb és következményeiben legsúlyosabb hóviharáról beszélt. A mentésbe a Nemzeti Gárda több száz embere is bekapcsolódott, a rendőrségnek vasárnap estig 500 alkalommal kellett bajba került emberek segítségére sietnie.

New York állam nyugati részén a rendkívüli havazást az úgynevezett tó-hatás okozza, amelynek lényege, hogy a közeli Nagy-tavak feletti páratömeg a szárazföld fölé sodródik, ahol a fagypont alatti hőmérsékleten hó formájában csapódik ki. A legsúlyosabban érintett Buffalo városa közvetlen Erie-tó partján fekszik, közel az Ontario-tóhoz.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés