Aki teheti, ne induljon útnak!

2013.03.22. 08:37

Aki teheti, ne induljon útnak!

Debreceniek, figyelem! Aki bajba jut, hívja a katasztrófavédelmet a 105-ös segélyhívó számon.

Megérkezett csütörtökön éjjel a viharos szél Észak-Magyarországra; az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga riasztást adott ki Szabolcs-Szatmár-Bereg megye teljes területére, Hajdú-Bihar megye északi részére és Borsod-Abaúj-Zemplén megye szinte teljes területére, ahol a legerősebb széllökések meghaladják az óránkénti 70 kilométert - figyelmeztetett éjszaka az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Az időjárásból adódó intézkedések előkészítése érdekében mindhárom érintett megyében ülésezik a megyei védelmi bizottság.

A közlekedés és a lakosság biztonsága érdekében az illetékes rendvédelmi szervek, illetve más hatóságok szükség szerint korlátozásokat vezethetnek be. Ezek érinthetik a közúti és a vasúti közlekedést egyaránt, ami hosszabb menetidőt vagy akár járatok, szerelvények törlését, utak lezárását is jelentheti.

Felhívják a figyelmet, hogy a készenléti szolgálatok által üzemeltetett segélyhívó számok a nap 24 órájában rendelkezésre állnak. Aki bajba jut, vagy tudomása van arról, hogy valakinek tűzoltói segítségre van szüksége, hívja a katasztrófavédelmet a 105-ös segélyhívó számon.

Aki teheti, ne induljon útnak, illetve csak a téli időjárási viszonyoknak megfelelően felkészített járművel tegye azt. Az OKF felhívja a lakosság figyelmét, hogy közlekedjenek elővigyázatosan, készüljenek a várható fennakadásokra, figyeljék a hatóságok közleményeit, tájékozódjanak az időjárásról és az utak állapotáról.

Szóljon hozzá!

Hirdetés