El ne tegyék a bundabugyit!

2013.03.11. 18:48

El ne tegyék a bundabugyit!

Komolyra fordítva: hó és hideg jön, a szombat-vasárnap kifejezetten dermesztő lesz, de egy hét múlva visszatér a tavasz.

Kedden változóan felhős idő mellett a Dunántúlon, majd a középső országrészben lehet számítani esőre, záporra, délen, délnyugaton helyenként zivatar is előfordulhat. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban 0 és 6°C között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, délután 7-16°C várható, nyugaton lesz a hidegebb.
Szerdán ismét számíthatunk többfelé esőre, záporesőre, keleten egy-egy zivatar sem kizárt. Csak helyenként élénkülhet meg a szél. A magasban északnyugat felől már megkezdődik a hideg beáramlása, de délután még 8 és 15°C közötti értékek várhatóak.
Csütörtökön megérkezik a lehűlés, nyugaton fagypont körüli, még keleten 10°C feletti maximumokra van kilátás. A Dunántúlon a szél viharossá fokozódik, az esőt nyugat felől egyre több helyen válthatja fel havazás.
Pénteken mindenhol várható havazás, a viharos, orkán erejű szél komoly hófúvásokat okozhat, a hőmérséklet fagypont körül marad nappal is. Szombaton nyugat felől felszakadozik a felhőzet, mérséklődik a szél, de télies idő várható.

Szombaton és vasárnap az előrejelzés szerint napközben sem emelkedik nulla fok fölé a hőmérséklet.

Szóljon hozzá!

Hirdetés