Hajdúban és Szabolcsban enyhült a helyzet

2013.03.15. 11:00

Továbbra is a legmagasabb fokú, piros riasztás van érvényben Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém, Somogy, Zala és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyére vonatkozóan másodfokúra mérsékelte az erős hófúvás miatt kiadott riasztást a meteorológiai szolgálat péntek délelőtt, hat másik megyében viszont továbbra is piros riasztás van érvényben. Továbbra is a legmagasabb fokú, piros riasztás van érvényben Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém, Somogy, Zala és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Emellett a hófúvás, valamint a viharos szél miatt szinte az egész országban van érvényben valamilyen fokozatú riasztás. Így mindenhol készülni kell arra, hogy az erős hófúvás magas hótorlaszokat emelhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez péntek délelőtt eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: a sokfelé viharos északnyugati szél északkeleten a déli óráktól, a Dunántúlon csak a délután második felétől kezd jelentősen mérséklődni. A legerősebb széllökések általában óránkénti 60-90 kilométeres erősségűek lehetnek, a Bakony és a Balaton térségében azonban reggel és délelőtt továbbra is számítani kell az óránkénti 100-110 kilométeres erősségű széllökésekre is. A Tiszántúlon újabb 5-10, a Duna-Tisza-közén és a Dunántúl keleti felén nagyjából 5 centiméternyi friss hó hullhat. Késő délutántól mindenütt megszűnik a csapadék. Erős hófúvás továbbra is a Dunántúl középső sávjában és az északkeleti megyékben várható - tették hozzá.

Szóljon hozzá!

Hirdetés