Hol vagy, Tél tábornok?

2014.12.23. 15:30

Melegrekordról adunk hírt

Hirdetés

Megdőlt a fővárosi napi melegrekord - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden. Közleményük szerint mostanáig 1989-ben volt a legmelegebb december 23-án, amikor 12,1 Celsius-fokot mértek. Most viszont Lágymányoson 12,2 fokig, Budapest belterületen pedig 12,4 fokig emelkedett a hőmérséklet.

Az országos napi rekord továbbra is 18,5 fok, amelyet 2010-ben Sellyén mértek. Kedden a legmagasabb hőmérsékletet a Kis-Balaton melletti Főnyeden mérték, ahol 15,6 fokig melegedett fel kora délutánra a levegő - írta a meteorológiai szolgálat.

December 24-én, szerdán napközben az ország legnagyobb részén derült, napos időre lehet számítani. Többfelé élénk, néhol erős lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 4 fok között valószínű, a Dunántúl nyugati felén lesz a hidegebb. A magasabban fekvő helyeken azonban plusz 5-7 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 8-14 fok között alakul.

A jelenlegi előrejelzések szerint karácsony második napján néhol akár hózápor is lehet, és több fokos lehűlésre is készülni kell.

Szóljon hozzá!

Hirdetés