Hirdetés

Készen állnak? Éjjel mínusz 12 fok is lehet

2013.03.23. 16:13

Készen állnak? Éjjel mínusz 12 fok is lehet

Ne mááár, meddig kínoz még a tél? Egy hetet kell várni a tavaszra.

Hirdetés

Hirdetés

Vasárnap főként délnyugaton, nyugaton fordulhat elő hószállingózás, havazás, északkeleten, viszont napos időre van kilátás. Többfelé megélénkül, időnként megerősödik az északkeleti, keleti szél. Hajnalban erős fagyokra van kilátás, napközben is hideg lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és -7 fok között alakul, de északkeleten a gyengén szeles, havas területeken -11, -12 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -1 és +5 fok között valószínű, délnyugaton lesz a hidegebb.
Hétfőn már egyre több helyen kialakulhat havazás, délkeleten havas eső, eső is. Erős lökések kísérhetik az északkeleti szelet, így helyenként hófúvás is kialakulhat. Hideg marad az idő.
Kedden sokfelé várható havazás, az élénk, olykor erős szél pedig hófúvásokat okozhat, igazi téli időben lesz részünk. Szerdára lassanként elvonul a havazást okozó légörvény, a hét második felében pedig csapadékosabb, de egyre enyhébb időjárásban lehet részünk.

Az Időkép előrejelzése szerint egy hét múlva, jövő szombaton kezdődik a felmelegedés, húsvétkor napközben már 13-14 fok lesz, majd április 3-4-én akár 19 foknak is örülhetünk.

Hirdetés

Szóljon hozzá!