Kínos fotó Orbán Viktorról

2013.03.15. 21:46

A Facebookon futótűzként terjed az a fotó, amelyen a miniszterelnök és katasztrófavédelmi operatív törzs egy magánszolgáltató monitorját figyeli.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) oldala helyett az Időkép által biztosított valós idejű térképet figyeli Orbán Viktor és az operatív törzs, azon a képen, ami a miniszterelnök irányítószobában, péntek délután tett látogatásán készült. A fotó Orbán Facebook-oldalára került fel.

A fotó jobb felső sarkában látható az Időkép.hu monitora

A fotó azért kellemetlen a miniszterelnök számára, mert a tervezett meteorológiai törvény szerint az állami és az önkormányzati szervezeteknek előírják majd, hogy kötelezően az OMSZ-tól szerezzék be az időjárási adatokat, ezzel hátrányba hozva az olyan magánszolgáltatókat, mint az Időkép is. Ráadásul a kormány a médiaszolgáltatók számára különadót is bevezetne meteorológiai szolgáltatási díj gyanánt, amely szintén az OMSZ-ot illetné meg. A tervek szerint a médiaszolgáltatások meteorológiai szolgáltatási díja a médiaszolgáltató éves reklámbevételének 0,5 %-a lenne.

Szóljon hozzá!

Hirdetés