Nem lehet követni: megint 25 fok jön!

2014.05.04. 16:59

Nem lehet követni: megint 25 fok jön!

A hét elején még talaj menti fagy is lehet. Szerdától melegszik a levegő.

Hirdetés

A jövő hét elején nem várható csapadék, viszont hűvös lesz, helyenként 1-2 Celsius-fokig hűl le a levegő. A hét második felében ismét többfelé kell számítani esőre, a hőmérséklet néhol 25 fokig emelkedik – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésében.

Hétfőn és kedden is alapvetően napos időre lehet számítani, csapadék nem várható. Hétfőn a Tiszántúlon még többször megerősödik a szél. Hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet 2-7 fok között alakul, de Pest és Nógrád megyében a szélvédett helyeken talaj menti fagy is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 15-19 fok között várható. Kedden a leghidegebb órákban 1-6 fok között, nappal 18-22 fok között alakul a hőmérséklet.
Szerdán eleinte változóan, majd többnyire erősen felhős lesz az ég. Délutántól, estétől északnyugat felől egyre többfelé kell esőre, záporra számítani. A minimum-hőmérséklet 5-10 fok között valószínű. A maximumok várhatóan 19-24 fok között alakulnak.
Csütörtökön sok napsütés várható, de több helyen lehet záporeső, keleten eső. Megélénkülhet, helyenként meg is erősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-13, a legmagasabb 18-23 fok között alakul.
Pénteken gomolyfelhős, napos idő várható helyenként kisebb záporral. A leghidegebb órákban 5-11 fok valószínű. Nappal 21-25 fokig melegedhet a levegő.
Szombaton több-kevesebb napsütés mellett nyugaton előfordulhat elszórtan zápor, zivatar. A Dunántúlon megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik a szél. A minimum-hőmérséklet 7-12 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 18-25 fok között alakulnak.
Vasárnap csak kevés napsütés várható, s több helyen előfordulhat eső, zápor. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-13 fok között valószínű. A maximum-hőmérséklet várhatóan 16-23 fok között alakul.

Szóljon hozzá!

Hirdetés