Úgy tűnik, idén elmarad a tél

2014.12.18. 14:36

A plusz 15 fok legalábbis nem a telet idézi.

Hirdetés

Hirdetés

A hétvégén sokfelé megerősödik, néhol viharossá is fokozódhat a szél, de továbbra is marad az enyhe idő, akár 15 Celsius-fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki, országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken kora reggeltől északnyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, de a Tiszántúlon és az Északi-középhegységben maradnak erősen felhős, borult területek is, a legtovább Szabolcsban és Borsod keleti részén. Délelőtt a Dunától keletre még többfelé, délután már csupán az északkeleti határ mentén várható kisebb eső. Napközben olykor a szél is megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul, de hajnalra az ország nagyobb részén néhány fokot melegszik a levegő. A legmagasabb hőmérséklet általában 8 és 15 fok között várható, de Szabolcsban és Borsod keleti részében csupán 5-7 fokra van kilátás.

Szombat reggel elszórtan lehet még kisebb eső, zápor, majd egyre többfelé több órára is kisüt a nap. Este az ország déli felén ismét esőre lehet számítani. Sokfelé megerősödik, északon időnként viharossá is fokozódik a szél. A leghidegebb órákban plusz 2-7 fok lehet. Nappal 7-12 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap is erős lesz a szél, északon olykor viharos széllökések is lehetnek. Emellett többnyire napos idő lesz, legfeljebb néhol lehet záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 5, a legmagasabb 5-10 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés