Hirdetés
Hirdetés

Orosz támadóval erősített a Diósgyőr

| 2023. 01. 09. | 19:15:00
Az európai elitligát, a KHL-t is megjárta a játékos.
Orosz támadóval erősített a Diósgyőr
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orosz csatárral erősített e DVTK Jegesmedvék - adta hírül a klub hivatalos honlapja.

Mint írják: a 30 éves támadó, Roman Berdnikov a szezon végéig szóló szerződést írt alá, és 153 KHL-mérkőzés tapasztalatával érkezett meg Miskolcra.

A játékos a dvtk.eu-nak elmondta: számára ez egy új kihívás, és örül, hogy csatlakozhatott a csapathoz. Szeretne a játékstílusával hozzájárulni a piros-fehérek jó szerepléséhez. Hozzátette: ez az első alkalom, hogy Magyarországon van. 

Roman Berdnikov szülővárosa csapatánál, az Avangard Omsk együttesénél kezdett jégkorongozni és korosztályának egyik nagy tehetsége volt. Tagja volt az orosz U16-os és U17-es válogatottnak, az U18-as válogatottal pedig világbajnokságon is részt vett.

A 2010-es U18-as világbajnokságon az orosz csapat első támadósorában kapott szerepet Evgeny Kuznetsov mellett és az elődöntőig jutottak. Ebben az időszakban Kanadában játszott két szezont és a Owen Sound Attack csapatával meg is nyerte a rangos kanadai junior ligát, az OHL-t. 2011-ben hazatért szülővárosába, ebben az idényben egészen fiatalon 16 mérkőzésen szerepelt a legrangosabb orosz ligában, a KHL-ben, valamint megnyerte az orosz junior bajnokságot is.

Hirdetés
Hirdetés