Amerikából figyelik a debreceniek emberét!

2016.05.15. 11:39

Amerikából figyelik a debreceniek emberét!

Ilyen teljesítmény után nem csoda.

Hirdetés

A Hockeybuzz nevű elismert oldal Buffalóra szakosodott bloggere írásában a szakvezetés figyelmébe ajánlotta a 22 éves magyar kapust, a Debreceni HK cerberusát - írja a jegkorongblog.hu.

Michael Pachla belenézett a magyar–finn világbajnoki mérkőzésbe, majd ott ragadt. Ami ennél is nagyobb szó, nem feltétlenül Laine, hanem Vay Ádám miatt. Ezt követően kettőzött izgalommal ült le az USA elleni meccsünk elé, amin ismét parádézott a magyar kapus. A blogger élményeit azonnal meg is osztotta a nagyközönséggel, majd arra a megállapításra jutott, hogy aki két meccsen 88 ilyen lövést kap, “az minden bizonnyal több csapat érdeklődését is felkeltette, köztük talán a Sabresét is.”

“Vay utolsó két meccsén mutatott teljesítményén nyilván sokaknak megakadt a szemük, és legalább fejlesztő táborokba meghívják ezen a nyáron. Megvan az a termete, ami után a legtöbb GM, köztük a buffalói Tim Murray is, vágyakozik, nagyon jó a pillangótechnikája és attól sem zavarodik össze, ha gólt kap, azonnal újra képes koncentrálni. Ezek alapján egy esélyt mindenképpen megérdemelne egy NHL-es csapattól. És ki tudja, egy nap talán majd ő lesz az első magyar NHL-es”

– zárja írását a szerző.

Ladányi Balázs, a debreceniek szakmai igazgatója korábban a jegkorongblog.hu-nak elmondta, hogy Vay Ádámmal még van egy év megállapodásuk, de ha komoly kérő érkezik egy neves csapattól, akkor nem gördítenek akadályt a távozása elé.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés