Az egész világ a mi fiunkról beszél

2016.05.13. 08:15

Az egész világ a mi fiunkról beszél

Hirtelen nagy sztár lett a debreceniek cerberusa.

Hirdetés

Jégkorongos berkekben Oroszországtól Kanadáig mindenki a Debreceni Hokilub kapusáról, Vay Ádámról áradozik, miután a hősiesen védekező magyar válogatott csak 3-0-ra kapott ki a végső győzelemre is esélyes finn csapattól az oroszországi hokivilágbajnokság szentpétervári csoportjában.

Az északiak csak a 37. percben tudtak vezetést szerezni. A záró harmadban az NHL-es sztár Mikko Koivu után még Aleksander Barkov talált be. Az első vb-találkozóján kezdő, szenzációs napot kifogó Vay Ádám 48 védéssel zárt. A mutatója több mint 94 százalékos volt! A fergeteges magyar közönség minden védése után kórusban skandálta a nevét a szentpétervári jégcsarnokban.

A finn edző a meccs végén úgy nyilatkozott, hogy a világbajnokság eddig legjobb kapusteljesítményét látta a magyartól.

Ezek után nem csoda, hogy Vay Ádám bravúrjairól készült videók ellepték az internetet, a közösségi portálokat.

A 22 éves cerberusnak sokan az NHL-ben látják a jövőjét. Ladányi Balázs, a debreceniek szakmai igazgatója a jegkorongblog.hu-nak elmondta, hogy Vay Ádámmal még van egy év megállapodásuk, de ha komoly kérő érkezik egy neves csapattól, akkor nem gördítenek akadályt a távozása elé.

A remek kapusteljesítményre felfigyeltek a vb szervezői is, a 6. nap legnagyobb védéseiről készített összeállításba Vay három megmozdulással került be.

A magyarok pénteken, közép-európai idő szerint 15.15-kor a szintén sokkal esélyesebb amerikaiakkal találkoznak.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés