Hokiistenek segítsége kell a bennmaradáshoz!

2016.05.15. 17:40

Hokiistenek segítsége kell a bennmaradáshoz!

A németek legyőzték az amerikaiakat is!

Hirdetés

A magyar jégkorong-válogatott, amely szombaton történelmi győzelmet aratott a fehéroroszok ellen az oroszországi világbajnokságon, a hétfői rivális német csapat ellen sem számít esélyesnek. Különösen annak fényében, hogy vasárnap a németek 3-2-re legyőzték az NHL-sztárokra épülő amerikai együttest is. A német gárda korábban a fehéroroszokat és a szlovákokat verte simán.

A németek ellen egy győzelem (még 1940. február 3-án született), négy döntetlen és 14 vereség a mérleg, a tétmérkőzéseket tekintve pedig két döntetlen mellett tíz vereség. Az utolsó pontszerzésig is 1967. február 28-ig kell visszamenni az időben. Azóta mind a hat alkalommal kikaptak a magyarok.

Matekozás

Amennyiben a Chernomaz-csapat nem szerez pontot hétfőn, és a fehéroroszok sem a franciák ellen, akkor bennmarad a magyar csapat. Ha a magyar válogatott egy pontot szerez a németek ellen (azaz hosszabbításban kap ki), akkor fehérorosz győzelem esetén esik ki. Ha a magyarok hosszabbításban nyernek - ezért két pont jár -, abban az esetben a fehéroroszok csak 3 pontot érő alapjátékidős sikerrel maradnának benn.

Ha a magyarok hárompontos győzelmet aratnak, akkor négy mérkőzésnek is kedvezőtlenül kell alakulnia a kieséshez: Szlovákia nem szerezhet pontot az Egyesült Államok és Finnország ellen, Fehéroroszországnak 3 pontot kell gyűjtenie Franciaország ellen, és utóbbinak hosszabbításban kell kikapnia Kanadától.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés