Hirdetés

Magyar-argentin vezeti fel nekünk a világbajnokságot

2019.01.11. 12:34

Magyar-argentin vezeti fel nekünk a világbajnokságot
Nagy Lászlóék esélyesek az argentinok ellen (Fotó: mti)

Koppenhágában kezdenek a mieink.

Hirdetés

A magyar férfi kézilabda-válogatottnak pénteken Argentína ellen megkezdi szereplését a német-dán közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A torna győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek a jövő tavasszal sorra kerülő selejtezőtornákon.

A magyar csapat a koppenhágai D csoportban pénteken Argentínával, vasárnap Angolával, jövő hétfőn Katarral, szerdán Egyiptommal, csütörtökön pedig az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik, a hatosból az első három jut tovább.

Az Argentína elleni meccs pénteken 18 órakor kezdődik a torna koppenhágai D csoportjában. 

A középdöntő herningi II. csoportjában minden bizonnyal az olimpiai bajnok Dánia, az előző vb-n ezüstérmes Norvégia, valamint Ausztria vagy Tunézia vár majd a magyarokra. Ebből a hatosból az első kettő a hamburgi elődöntőbe jut, a harmadik az ötödik helyért, a negyedik pedig a hetedik helyért játszhat Herningben.

Az erőviszonyok ismeretében úgy tűnik, amennyiben a magyarok legyőzik a velük nagyjából azonos erősségű, vagy gyengébb ellenfeleket (Argentínát, Angolát, Katart, Egyiptomot, és Tunéziát vagy Ausztriát), a hetedik helyért mérkőzhetnek, ott viszont olyan erős rivális várhat rájuk, mint a franciák, az oroszok, a németek, a spanyolok vagy a horvátok.

kézilabdaNagy László

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés