A válogatott kulcsszereplője lett az ózdi kislányból

borsodihir.hu

2019.03.24. 16:21

A válogatott kulcsszereplője lett az ózdi kislányból
Vámos Petra úgy érzi, nagy lehetőség számára a Loki (Fotók: mksz.hu)

Vámos már a Lóciban is szórta a gólokat.

Hirdetés

Vámos Petrával a soraiban megnyerte a női junior kézilabda válogatott a Négy Nemzet Tornáját. A franciák, a dánok és a németek elleni mérközéseken a 18 éves irányító mindhárom meccsen betalált (12 gól).

Vámos Petra már 13 évesen a Lóci DSE NB II-es felnőtt csapatában játszott, méghozzá nem is akárhogyan. A „kislány” 22 mérkőzésen 126 gólt lőtt a bajnokságban, nem csoda, hogy felfigyelt rá a NEKA. A Nemzeti Kézilabda Akadémián sokat fejlődött, a korosztályos válogatott stabil tagja lett. Részese volt a 2017-ben Győrben az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) aranyérmes magyar válogatottnak. Ugyanebben az esztendőben az ifjúsági Európa-bajnokságon bronzérmes lett a magyar válogatott tagjaként, s ott volt a lengyelországi ifjúsági vb-n ezüstérmes csapatban is – emeli ki honlapján a DVSC Schaeffler, Vámos Petra leendő klubja. 

Vámos a franciák ellen ötször talált be

Szép éveket töltöttem a NEKA-ban, sokat köszönhetek itteni edzőimnek – fogalmazott az ifjúsági válogatott irányító. – Nagy lehetőség számomra, hogy a DVSC játékosa lehetek. Egy olyan csapatba kerülök, amelynek komoly céljai vannak, s ahol játéklehetőséghez juthatok. A korosztályos válogatottból több lányt is ismerek, így nem lesz számomra idegen a közeg. Az is fontos, hogy rutinos, válogatott játékosokkal szerepelhetek egy csapatban, biztos vagyok benne, hogy tőlük rengeteget tanulhatok majd – fogalmazott Debrecenbe igazolása kapcsán Vámos Petra.

Négy Nemzet Tornája, női junior felkészülési viadal:
Magyarország – Franciaország 29-18 (16-12)
Siófok, játékvezetők: Réti, Szedmák.
Magyarország: Csapó, Herczeg, Tóth N. (kapusok), Afentaler 3, Albek 1, Arany, Bánfai 1, Háfra 1, Kácsor 1, Kellermann 2, Mihály 2, Pál 6 (3), Schatzl 1, Simon 2, Stranigg 1, Tóth 1, Vámos 5, Varga 2. Edző: Golovin Vlagyimir.
Franciaország: Andre, Augustine 1, Begon 3, Cissokho, Dembele, Di 2, Jarrige, Kouaya, Lasim, Le 2 (2), Louis 2, Mairot 2, Moore 1, Ouattara 3, Peillon 2, Portes. Edző: Eric Baradat.
Kiállítások: 4, ill. 4.
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2.

Korábbi eredmények:
Magyarország-Németország 35-20 (17-9)
Magyarország-Dánia 29-22 (18-8)

A torna végeredménye: 1. Magyarország, 2. Franciaország, 3. Dánia, 4. Németország
dvsckézilabdaVámos PetraArany Rebeka

Szóljon hozzá!

Hirdetés