Ózdi lány volt a válogatott hőse

MTI, Cívishír

2019.07.19. 19:56

Ózdi lány volt a válogatott hőse
Vámos Petra itt még a román játékosok ölésében (Fotó: MKSZ)

Vámos Petra kimagasló teljesítményének is köszönhető Magyarország döntőbe jutása.

A magyar válogatott 29-27-re legyőzte Oroszország csapatát július 19-én a Győrben zajló női junior kézilabda Európa-bajnokság elődöntőjében.

A két csapat legutóbb május közepén találkozott egymással, akkor a magyarok 38-23-ra győztek, és ezúttal is remekül kezdtek (5-1), sőt Herczeg Lili bravúros védéseire alapozva tovább növelték a különbséget a szünetig (19-12).

A második félidőben nagyon sokat hibáztak a házigazdák, az első hét percben például egy gólt sem dobtak. Az oroszok előbb 20-19-re felzárkóztak, majd egyenlítettek, sőt az 53. percben a vezetést is átvették (24-23). A rendkívül szoros és izgalmas hajrában emberelőnybe kerültek a magyarok, és ezt kihasználva végül kicsikarták a győzelmet.  A legeredményesebb magyar játékos Kácsor Gréta volt hat góllal.

Az ózdi születésű Vámos Petra nagyszerű produkciót nyújtott, főszerepet játszott a győzelemben. A masszív irányító-átlövő támadásban akkor vállalta magára a kezdeményezéseket, amikor a társak önbizalma érezhetően megingott. Vámos egyéni akciói rendre gólhoz, büntetőkhöz, emberelőnyhöz juttatták a mieinket. A vasakarattal küzdő lánnyal nagyot nyerhet a DVSC Schaffler, Vámost ugyanis a Loki igazolta le tavasszal. Bár a meccs legjobbjának a kapus Herczeg Lilit választották, a díjat az ózdi lány is simán megkaphatta volna.

Golovin Vlagyimir szövetségi edző csapata a csoportkörben Ausztriát, Montenegrót és Spanyolországot, a középdöntőben pedig Norvégiát és Romániát győzte le, vagyis továbbra is százszázalékos a tornán. A döntőt vasárnap 17.30-tól rendezik az Audi Arénában.

Eredmény, elődöntő:
Magyarország-Oroszország 29-27 (19-12)
dvscÓzdkézilabdaválogatottjunior

Szóljon hozzá!

Hirdetés