Perel a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya

MTI

2020.04.14. 18:03

Perel a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya
(Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)

A dán edző, Kim Rasmussen korábban egy sajtótájékoztatón káromkodott, ezért felfüggesztették.

Hirdetés

Hirdetés

A magyar női válogatott korábbi szövetségi kapitánya az M4 Sport érdeklődésére azt mondta, az MKSZ „megpróbál kibúvót keresni” a szerződése felmondása kapcsán, ezért viszi bíróságra az ügyet. „Nem akartam ezt tenni, de ezt az egy járható utat hagyták nekem” – fogalmazott Rasmussen, aki nagyon sajnálja, hogy a szövetségnél nem voltak vele elég türelmesek, így pedig nem tudta befejezni a megkezdett munkát. – Elsősorban jogilag számítottam volna nagyobb támogatásra, ugyanis amit a nemzetközi szövetség és Hasszan Musztafa elnök tett velem, az nem történhetett volna meg. Az ellenem hozott intézkedések sehol nincsenek benne a szabálykönyvben – utalt a 47 éves dán edző a decemberi világbajnokságra. Akkor a románoktól elszenvedett vereséget követő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a játékvezetők és a zsűri személyes támadást intézett ellene, kijelentése miatt pedig a nemzetközi szövetség végrehajtó bizottsága felfüggesztette, az etikai bizottság kezébe utalva az ügyet.

Rasmussent később – már a magyarországi menesztése után – másfélmillió forintra büntették és visszamenőleges hatállyal két hónapra eltiltották, utóbbi így már le is járt.

– Elvittem a balhét, soha senki ilyen magas pénzbüntetést nem kapott még, de már továbbléptem. Ezt az egész drámát meg lehetett volna előzni – mondta a korábbi szövetségi kapitány, aki elárulta, közel áll egy európai klubcsapattal a megegyezéshez, így hamarosan ismét visszatér a pálya mellé és újra vezetőedző lesz.

Az MKSZ-től Pálinger Katalin alelnök ugyancsak az M4 Sportnak úgy nyilatkozott, furcsállja a korábbi kapitány szavait, ugyanis az ő hibájából állt elő az a helyzet, ami miatt a szövetség lépéskényszerbe került. – A négyéves ciklus legfontosabb tornája előtt álltunk, hiszen akkor még úgy volt, márciusban olimpiai selejtezőt vívunk – emlékezett vissza Rasmussen januári menesztésére Pálinger. Meglátása szerint, bár felvet kérdéseket, hogy jogilag támadható lett volna-e az IHF döntése, a tény, hogy a szervezet legmagasabb döntéshozó szerve, a végrehajtó bizottság határozott a dán edzőről, „elég hangsúlyos”. – Nem volt más választásunk – jelentette ki a kapitány elküldésével kapcsolatban. A perrel kapcsolatban elmondta, nem szeretne jogászkodni, de a szerződés nem tartalmazta, mi a helyzet akkor, ha egy edzőt felfüggesztenek, így nem tud a válogatott rendelkezésére állni. – Próbáltunk kompromisszumos megoldást találni, Kim azonban egyből ügyvédekkel akart tárgyalni, így nem is tudtunk beszélni a részletekről – jelentette ki Pálinger, aki bízik abban, hogy minél előbb megoldódik az ügy.

Az MKSZ elnöksége januárban a Győrt irányító Danyi Gábort és a Ferencvárost edző Elek Gábort kérte meg, hogy készítse fel az együttest az olimpiai selejtezőre, amelyet végül a koronavírus-járvány miatt elhalasztottak.
magyar válogatottKim RasmussenMagyar Kézilabda Szövetség

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés