Koronavírus: nagy hátrányban az NB I-es klub a riválisokkal szemben

2020.07.13. 16:23

Koronavírus: nagy hátrányban az NB I-es klub a riválisokkal szemben
Kirsner Erikáék nagy küzdelmet vívnak a koronavírussal (Kép: Rétvári Bence közösségi oldala/dunakezi.hu

Sajnos három-négy hét hátrányban leszünk a többiekhez képest - állítja a klubelnök.

Hirdetés

Hirdetés

Teljes mértékben átszabta a női kézilabda NB I-ben szereplő Váci NKSE felkészülését, hogy tíz játékosa megfertőződött koronavírussal - fogalmazott Kirsner Erika. A klubelnök az M1 aktuális csatornának hétfőn felidézte: május 25-én kezdtek el edzeni, hétfő-csütörtök ritmusban végeztek el gyorsteszteket a játékosokon, és egy sem hozott pozitív eredményt. Azután két játékos panaszkodott az ízérzékelés elvesztésére - amely a koronavírus egyik tünete -, majd a tesztjük pozitív lett, így a velük kapcsolatba lépő stábtagokat, csapattársakat PCR-tesztnek vetették alá, ezáltal mutatták ki a tíz fertőzöttet, akikről június 30-án számolt be a klub.

Ők azóta már negatív eredményt produkáltak és jól vannak, egyedül Bálint Annát kezelik, ő Erdélyben került kórházba, a legutóbbi tesztje pozitív lett, és a vizsgálatok a tüdején is foltot érzékeltek, bár az még nem tisztázott, hogy ez a koronavírussal kapcsolatos-e. Kirsner leszögezte, már egy héttel elcsúsztak az előzetes edzéstervezethez képest, kedden végzik el a szokásos orvosi vizsgálatokat, és csak azok kezdhetik el fokokozatosan a tréningeket, akiknél mindent rendben találnak.

Sajnos három-négy hét hátrányban leszünk a többiekhez képest, teljes értékű munkát csak augusztusban fogunk tudni végezni.

Hozzáfűzte, akiknél korábban csak negatív eredményt hoztak a tesztek, azokkal kedden kezdhetik meg a közös munkát.

Teljes mértékben átszabta a felkészülést, nem tudjuk, mikor leszünk olyan állapotban, hogy edzőmeccset tudjunk játszani

- fejtette ki. Hozzátette, 11 találkozó, köztük két külföldi csapat elleni volt betervezve nekik, de mindet lemondták. A bajnokságot szeptember első hétvégéjén a Ferencváros ellen kezdenék.

Valószínűleg arra a meccsre még nem állunk majd készen

- hangsúlyozta a játékosként világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok Kirsner. Kitért rá: a betegségen átesettek 4-6 hétig csak könnyített edzéseken vehetnek részt, márpedig ez egybeesik a bajnoki idény kezdetével.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés