Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Női kézilabda vb: csak oltottak vagy a fertőzésen átesettek játszhatnak

| 2021. 11. 14. | 13:52:00
A koronavírus-járvány miatt szigorítanak.
Női kézilabda vb: csak oltottak vagy a fertőzésen átesettek játszhatnak
Hirdetés
Hirdetés

Alig két és fél héttel a torna kezdete előtt a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) úgy döntött, hogy csak teljesen beoltott vagy a koronavírus-fertőzésen átesett játékosok vehetnek részt a december 1-jén kezdődő női világbajnokságon. A hírt Per Bertelsen, az IHF igazgatótanácsának tagja erősítette meg a dán TV 2 portálnak.

A korlátozás nemcsak a játékosokra, de a stábtagokra, valamint a versenybírókra, a szervezőkre és a játékvezetőkre is vonatkozik.

A weblap szerint a nemzetközi szervezet levélben értesítette erről a 32 résztvevő ország szövetségét. A további rendelkezések szerint az utazás előtt 72 órával PCR-tesztet kérnek a válogatottaktól - a torna alatt is végeznek majd teszteket -, a mérkőzések előtt és után pedig tilos lesz a kézfogás.

Mind a nyolc csoportból az első három helyezett jut tovább a középdöntőbe, ahol négy, egyenként hatcsapatos csoportban folytatódnak a küzdelmek. Innen az első két-két helyezett kvalifikál a negyeddöntőbe. A magyar csapat a középdöntőben a Koreai Köztársaság, Dánia, a Kongói DK és Tunézia közül három válogatottal találkozhat Granollersben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés